Stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht 05-09-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Verdachte situatie leidt tot aanhouding

UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding dat een man bij een woning aan de Abel Tasmanstraat naar binnen stond te gluren. Ter plaatse zagen agenten een 45-jarige man rijden die aan het opgegeven signalement voldeed. De agenten sommeerden de man tot stoppen, maar de man fietste hard weg en weigerde te stoppen. Op het Bankaplein hebben de agenten de achterkant van de fiets van de man met de surveillanceauto aangetikt, zodat de man ten val kwam en kon worden aangehouden. De man sprak geen Nederlands en weigerde zijn naam en adres op te geven en is daarom overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Proces-verbaal is opgemaakt inzake het niet voldoen aan een vordering.

Stelende en opstandige jongen

UTRECHT Zaterdagavond om 18.50 uur is op de Wulverhorstlaan een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor diefstal van een fiets en het zich ontrekken aan een aanhouding.

Tijdens zijn motorsurveillance werd een agent op de Rijnenburglaan aangesproken door een jongen die vertelde dat de fiets van zijn vriendje op dat moment werd gestolen door een voor hem onbekende jongen. Op het moment dat de agent ter plaatse was op de Wulverhorstlaan, zag hij dat de 13-jarige verdachte de fiets van een andere jongen (gegevens onbekend) probeerde af te pakken. Bij zijn aanhouding gaf de jongen een valse naam op en weigerde hij met de agent mee te gaan naar zijn ouderlijk huis. Daarom is de jongen meegenomen naar het politiebureau, waarbij hij zich fysiek nog behoorlijk verzette. De jongen werd om 21.15 uur van het politiebureau opgehaald door zijn familie. Proces-verbaal is opgemaakt.

Winkeldiefstallen

UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal aan de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse bleek dat een 36-jarige vrouw uit Utrecht uit verschillende winkels verzorgingsartikelen had weggenomen zonder te betalen. De vrouw is aangehouden en proces-verbaal is opgemaakt.

Om 14.10 uur werden door beveiligingspersoneel van een winkel aan het Gildenkwartier twee jeugdige winkeldieven aan de politie overgedragen. De Utrechtse jongens van 12 en 13 jaar hadden onder andere audiovisuele apparatuur gestolen.

In een winkel aan het Hof van St. Jan heeft de politie om 18.30 uur een 34-jarige man uit Leeuwarden van het winkelpersoneel overgenomen en meegenomen naar het politiebureau. De man wilde de door hem meegenomen blikken bier niet betalen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Snelheidscontrole

UTRECHT Zaterdagmorgen 4 september hield de politie van 10.30 tot 12.30 uur een snelheidscontrole op de Weg tot de Wetenschap. In totaal werden 590 voertuigen gecontroleerd en reed bijna eenderde (203) van de bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.