Lekstroom 11.40 uur

Utrecht 05-09-2004 - nieuwsberichten Lekstroom

Wapens aangetroffen

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag rond 16.00 uur heeft de politie een 24-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Duitsland aangehouden op de Veldwade omdat zij in het bezit waren van wapens. De politie kreeg een melding binnen dat winkelpersoneel het tweetal vasthield omdat zij verdacht werden van winkeldiefstal en ging ter plaatse. Bij nader onderzoek troffen de agenten in de auto van de verdachten verschillende wapens aan. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder verhoor.

Aanhoudingen na mishandeling

IJSSELSTEIN Een 30-jarige man uit IJsselstein is zaterdagavond om 23.30 uur zonder aanleiding mishandeld door een 21-jarige man uit Nieuwegein.

De man fietste met zijn vrouw en twee andere familieleden op de Poortdijk, toen hij een groepje jongeren passeerden. De man werd aangesproken door een van de jongeren, maar reageerde niet en reed door. Vervolgens pakte een van de jongeren de bagagedrager van de man vast, waardoor hij genoodzaakt was te stoppen. De 21-jarige man kwam voor hem staan en begon het slachtoffer te slaan. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam, kon de agressor aangehouden worden. Een 20-jarige man uit IJsselstein bemoeide zich met de aanhouding en werd na diverse waarschuwingen ook aangehouden. Tijdens zijn aanhouding is de wapenstok gebruikt. De twee aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.