Rijn en Venen, 12.05 uur

Utrecht 05-09-2004 - nieuwsberichten Rijn en Venen

Na aanrijding rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een 55-jarige automobilist is zaterdagavond om 22.40 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De Maarssenaar was kort daarvoor op de afrit Maarssenbroek vanaf de Zuilense ring, tegen een auto aangereden omdat hij niet genoeg afstand hield. Toen de bestuurster van de auto, een 33-jarige vrouw uit Vleuten aan de kant ging om de aanrijding af te handelen, ging de automobilist er vandoor. Toen de politie een melding binnen kreeg dat er een man in de bosjes nabij Bloemstede lag, bleek dit de bewuste automobilist te zijn. Bij de ademanalyse blies de man 795 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Onder invloed

HARMELEN Een 37-jarige automobilist uit Kamerik is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij auto reed onder invloed van alcohol. De man reed om 02.50 uur over de Leisdestraatweg toen surveillerende agenten hem staande hielden. Bij de ademanalyse blies de bestuurder 875 ug/l alcohol. Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid. Agenten hebben zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Openbaar dronkenschap

MONTFOORT Een 29-jarige man uit Montfoort is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie vanwege openbaar dronkenschap. De politie kreeg om 04.45 uur een melding binnen dat een man op gewelddadige manier een woning aan Onder de Boompjes was binnengedrongen. Toen de gealarmeerde politie arriveerde liep de man net de weg. Toen agenten de man aanspraken, zagen zij dat hij teveel gedronken had. De Montfoortenaar weigerde iedere medewerking waarop de agenten besloten hem aan te houden. De man begon zich echter hevig te verzetten en met behulp van de wapenstok is de man onder controle gebracht en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg hij een proces-verbaal voor openbaar dronkenschap.