Eemland noord, 12.40 uur

Utrecht 05-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verkeersongeval letsel

SOEST Op de Stadhouderslaan kwamen in de nacht van zaterdag op zondag 5 september omstreeks 00.45 uur een fietser en een snorfietster met elkaar in botsing.

De 18-jarige snorfietster uit Baarn verklaarde dat zij de 17-jarige fietser uit Baarn aan de rechterzijde wilde passeren, maar dat de fietser juist op dat moment ruimte maakte om de snorfietster links te laten passeren. De snorfietster liep een hoofdwond op en is met de ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd. Over eventuele verwondingen van de fietser is niets bekend.

Grove overtreder

BUNSCHOTEN/ SPAKENBURG Zaterdagavond 4 september om 17.55 uur is op de Bisschopsweg van een 37-jarige automobilist uit Hilversum het rijbewijs ingevorderd.

De man beging in korte tijd diverse grove verkeersovertredingen. Zo reed de man met 80 km/uur over de Kronkels (limiet 50), sloeg hij vervolgens zonder richting aan te geven de Bisschopsweg op en reed daar 160 km/uur (limiet 80). Daar haalde de Hilversummer zonder richting aan te geven nog een ander voertuig in. Eenmaal staande gehouden, bleek dat auto al bijna twee jaar niet meer gekeurd was en dat de banden te weinig profiel hadden. Tot slot kon de man ook geen rijbewijs en kentekenbewijs tonen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

EEMNES Zaterdagavond om 23.30 uur zagen en hoorden surveillerende agenten op de kruising Braadkamp/Noordersingel een luid toeterende bromfietser rijden. De 18-jarige jongeman uit Bussum werd staandegehouden en kon geen certificaat tonen. De agenten roken eveneens een alcohollucht en onderwierpen de jongeman aan een blaastest. Het bleek dat hij teveel had gedronken; op het bureau blies hij 450 ug/l.

BUNSCHOTEN SPAKENBURG In de nacht van zaterdag op zondag 5 september omstreeks 01.05 uur controleerde de politie op de Noorderzate een automobilist op alcoholgebruik. De man, een 24-jarige inwoner van Bunschoten Spakenburg, had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 605 ug/l en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Beschonken bestuurders

EEMLAND In de nacht van zaterdag op zondag 5 september hield de politie op diverse plaatsen in de politiedistricten Eemland zuid en noord alcoholcontroles.

Om middernacht werd op de Arnhemseweg in Leusden een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

In Soest werd omstreeks 02.00 uur op de Birkstraat een 18-jarige bromfietsbestuurster uit Soest aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol verkeerde. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat zij 440 ug/l blies, twee keer zoveel als de toegestane hoeveelheid. Zij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Om 02.35 uur werd op de Bunschoterstraat in Hoogland een 28-jarige Leusdenaar aangehouden. Hij blies 445 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Om 04.00 uur werd op de Hogeweg in Amersfoort een 21-jarige man uit Bunschoten Spakenburg gecontroleerd. Hij blies 610 ug/l. Gezien deze hoeveelheid, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Om omstreeks 04.05 uur zagen surveillerende agenten een 43-jarige Amersfoorter met zijn auto tegen sierblokken op het Eemplein in Amersfoort rijden. De auto van de man liep behoorlijke schade op, maar de man zelf bleef ongedeerd. Wel bleek hij veel te diep in het glaasje te hebben gekeken; hij blies 950 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd.

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.