Eemland zuid, 12.40 uur

Utrecht 05-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Beschonken bestuurders

EEMLAND In de nacht van zaterdag op zondag 5 september hield de politie op diverse plaatsen in de politiedistricten Eemland zuid en noord alcoholcontroles.

Om middernacht werd op de Arnhemseweg in Leusden een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

In Soest werd omstreeks 02.00 uur op de Birkstraat een 18-jarige bromfietsbestuurster uit Soest aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol verkeerde. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat zij 440 ug/l blies, twee keer zoveel als de toegestane hoeveelheid. Zij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Om 02.35 uur werd op de Bunschoterstraat in Hoogland een 28-jarige Leusdenaar aangehouden. Hij blies 445 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Om 04.00 uur werd op de Hogeweg in Amersfoort een 21-jarige man uit Bunschoten Spakenburg gecontroleerd. Hij blies 610 ug/l. Gezien deze hoeveelheid, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Om omstreeks 04.05 uur zagen surveillerende agenten een 43-jarige Amersfoorter met zijn auto tegen sierblokken op het Eemplein in Amersfoort rijden. De auto van de man liep behoorlijke schade op, maar de man zelf bleef ongegdeerd. Wel bleek hij veel te diep in het glaasje te hebben gekeken; hij blies 950 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd.

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag 5 september controleerden agenten op de Hogeweg een auto met drie inzittenden. Het bleek dat de 18-jarige bestuurder uit Amersfoort reed zonder rijbewijs. Ook troffen de agenten bij de man van diefstal afkomstige goederen aan. De bestuurder is aangehouden en ingesloten. Een 20-jarige inzittende uit Amsterdam bleek nog een straf te moeten uitzitten. Ook hij is aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. In de auto troffen de agenten een wapen aan. De politie onderzoekt de zaak.

Dieven aangehouden

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag 5 september kreeg de politie omstreeks 03.00 uur de melding dat drie mannen een aan de Turpijnplaats geparkeerde aanhanger hadden gestolen. Ter plaatse bleek dat de mannen al waren weggereden. Dankzij een oplettende getuige konden de mannen, 37, 27 en 18 jaar en uit Amersfoort, later die nacht op de Anjerstraat worden aangehouden. Daar werd ook de aanhanger aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.