Politie Friesland

Politieberichten 4/9 13.00 uur t/m 05/9 13.00 uur

Fryslân 05-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op wewrkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Burum: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 11.55 uur reed een 26-jarige fietser uit Visvliet over de Van Eijsingaweg. Op een gegeven moment werd hij ingehaald door een personenauto. Mogelijk is de fietser geschrokken toen hij werd ingehaald en kwam ten val. Door de val kreeg de man een grote hoofdwond. De auto heeft de fietser niet geraakt. Per ambulance is de man overgebracht naar MCL Zuid te Leeuwarden.

Leeuwarden: diefstal licht metalen velgen
Zaterdag tussen 01.30 uur en 08.50 uur werd vanaf een bedrijfsterrein van twee autos de vier licht metalen velgen weggenomen. Door een gat in de omheining te maken, kon men op het terrein komen. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoner van Hurdegaryp.

Leeuwarden: belediger aangehouden
Zaterdag omstreeks 15.00 uur werd op de Nieuweweg een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij beledigde een
politieambtenaar. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Sneek: eenvoudige mishandeling
Zaterdag omstreeks 17.11 uur kwamen een 29-jarige inwoner van Sneek en een 21-jarige inwoonster van Sneek bij een café aan het Hoogend. Volgens een 28-jarige barkeeper uit Sneek hadden de beide personen een lokaalverbod. Toen hun de toegang werd ontzegd gaf de 29-jarige de 28-jarige een kopstoot. Hierdoor kwamen de tanden van het slachtoffer los te zitten en kreeg hij een dikke lip. Hierna zijn de 29-jarige en de 21-jarige naast het café gaan staan. Daar stond een auto geparkeerd van een 28-jarige inwoner van Leeuwarden. De 29-jarige sloeg plotseling met zijn elleboog een deuk in de motorkap. De 21-jarige begon de 28-jarige te slaan. Toen sloeg de 21-jarige een ruit van de zijdeur stuk van het café. De 21-jarige en de 29-jarige zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Wolvega: diefstal diesel
Tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 20.15 uur werd ongeveer 400 liter diesel, een bezem en een stok met haak weggenomen uit een geparkeerd staande vrachtauto aan de Magnesiumweg. Door verbreking van de tankdop kon men de diesel overhevelen. Aangifte werd gedaan door een 50-jarige inwoner van Wolvega.

Verzamelmutatie rijden onder invloed
(plaats, datum, tijd, personalia, promillage en eventuele bijzonderheden.
Sneek, Kleine Palen, zaterdag 21.00 uur, 30-jarige
vrachtautobestuurder uit Sneek, 625 ug/l, rijverbod 7 uur, rijbewijs ingevorderd.

Drachten, Volgelzang, zaterdag 21.25 uur, 41-jarige automobilist uit Drachten, 455 ug/l, rijverbod 4 uur

Driesum, van Sijtzamaweg, zaterdag 21.15 uur, 66-jarige automobilist uit Surhuisterveen, 565 ug/l, rijverbod 6 uur

Leeuwarden, Rossinistraat, zondag 00.25 uur, 19-jarige bromfietser uit Leeuwarden, 700 ug/l, rijverbod 8 uur

Harlingen, Prinsenstraat, zondag 00.55 uur, 27-jarige automobilist uit Harlingen, 480 ug/l, rijverbod 4 uur

Veenwouden, Buitenveld, zondag 01.25 uur, 19-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde, 470 ug/l, rijverbod van 4 uur

Franeker, Pim Mulierstraat, zondag 01.50 uur, 37-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats, 290 ug/l, rijverbod 2 uur

Hurdegaryp, Easter Omwei, 20-jarige automobilist uit Tytsjerk, 600 ug/l, rijverbod 6 uur, rijbewijs ingevorderd

Leeuwarden, Willemskade, zondag 04.05 uur, 33-jarige automobilist uit Leeuwarden, 335 ug/l, rijverbod 2 uur

Drongrijp, Rijksweg A31, zondag 04.10 uur, 27-jarige automobilist uit Leeuwarden, 385 ug/l, bleek geen rijbewijs te hebben

Leeuwarden, Aldlansdyk, zondag 05.15 uur, 19-jarige automobilist uit Leeuwarden, 445 ug/l, rijverbod 4 uur

Leeuwarden: twee fietsendieven aangehouden
Zaterdag omstreeks 21.00 uur werden op de Abeelstraat een 46-jarige en een 28-jarige, beiden inwoners van Leeuwarden aangehouden voor fietsdiefstal. De beide mannen werden gezien door de politie. De 28-jarige zat achter op de fiets van de 46-jarige en hield de achterzijde van een meegevoerde fiets omhoog. Deze fiets was afgesloten. Beide mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Beledigers aangehouden
Zondag omstreeks 01.00 uur werd op de Marktstraat in Sneek een 26-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor belediging. Hij stak een middelvinger op tegen een politieman.
In Leeuwarden werd op zondag omstreeks 01.10 uur op de Nieuwestad ook een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor belediging. Hij stak ook zijn middelvinger op. Beide verdachte zijn overgberacht naar het bureau en kregen proces-verbaal.

Leeuwarden: twee fietsdieven aangehouden
Zondag omstreeks 01.55 uur werden twee bekenden, een 42-jarige inwoner van Leeuwarden en een 38-jarige inwoner van Britsum aangetroffen bij een fietsenstalling bij het busstation aan de Zuidersingel. Een van hen ging breed voor een fiets staan, terwijl de ander probeerde het slot open te breken. Beide zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Dokkum: wildplasser en wederspannigheid
Zondag omstreeks 04.00 uur werd op de Oranjewal een 22-jarige inwoner van Dokkum aangehouden voor wildplassen. Hij wilde in eerste instantie zijn naam niet opgeven. Een 25-jarige inwoner van Anjum probeerde de politie te beletten om de 22-jarige aan te houden. Daarom werd de 25-jarige ook aangehouden en beiden zijn overgebracht naar het bureau.

Drachten: niet voldoen bevel of vordering
Zondag omstreeks 03.45 uur werd op de Zuidkade een 22-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Eerder op de avond was hij door de politie aangesproken en kreeg een verbod om zich niet meer op de Kaden te vertoeven. Om 03.45 uur werd hij wederom aangetroffen op de Zuidkade. Hij werd onmiddellijk aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Drachten: alcohol op de openbare weg, opgeven valse naam en beledigen. Zondag omstreeks 00.45 uur werd op de Noordkade een 20-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Eerder op de avond werd hij aangesproken op zijn gedrag. Hij gaf toen een naam op. Nu werd gezien dat hij bier dronk op de openbare weg. Toen hij werd aangesproken, gaf hij een valse naam op. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de overbrenging naar het bureau beledigde hij diverse malen de politiemensen. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het opgeven van een valse naam, drinken op de openbare weg, en belediging politiemensen.

Drachten: insluiper aangehouden
Vrijdag tussen 23.45 uur en 24.00 uur werd vanuit een caravan, die op het speelterrein stond aan de Dorsvloer een drietal gsms. weggenomen. De aangeefster, een 45-jarige inwoonster van Oudehaske, trof toen zij weer in de caravan kwam een jongeman aan. Toen de man weg was, ontdekte zij dat een drietal gsms. waren weggenomen. Op zaterdag omstreeks 12.00 uur werd aangeefster benaderd door een haar onbekende man die mededeelde, dat hij wist wie de gsms had weggenomen. Zij wist alleen een voornaam. Deze man is door de politie gehoord en uiteindelijk is na overleg met Justitie een 22-jarige inwoner van Drachten voor zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek is gebleken, dat de verdachte inmiddels een tweetal gsm had verkocht aan een 29-jarige inwoner van Drachten en een 25-jarige inwoner van Leeuwarden. Beiden zijn gehoord wegens heling. Een verder onderzoek zal worden ingesteld.

Leeuwarden: vechtpartij in woning
Zondag omstreeks 06.30 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij in een woning aan de Sint Anthonystraat. Ter plaatse gekomen bleek de hele inboedel kapot te zijn. De bewoner, een 25-jarige man uit Leeuwarden was samen met nog twee vrienden aan het stappen te zijn geweest. Onderweg naar huis kwamen zij een viertal tegen en deze werden uitgenodigd nog een afzakkertje mee te drinken. Ion de woning komen nog een tweetal personen en opeens breekt er een gevecht uit. Een 18-jarige inwoner uit Leeuwarden en vriend van de bewoner wordt door het zestal in elkaar geslagen. Het zestal slaat de 18-jartige voortdurend en werkt hem de woning uit en het gaat op straat verder. In de woning is alles kort en klein geslagen. In de Nieuwesteeg wordt de 18-jarige aangetroffen en is hij per ambulance overgebracht naar MCL Zuid voor onderzoek met onbekend letsel. Wat de oorzaak van de vechtpartij is geweest, is niet bekend. Een onderzoek zal worden ingesteld. Ook zal de technische recherche inde woning een onderzoek instellen.

Heerenveen: vechtpartij op het station
Zaterdag omstreeks 22.35 werd melding gemaakt van een vechtpartij bij het station te Heerenveen. Ter plaatse gekomen werd de politie aangesproken door een getuige die alles gezien had. Op het station stond tevens een 22-jarige inwoner van Heerenveen, het slachtoffer. Hij was door twee personen geslagen en de twee daders liepen de Trambaan. Deze beide mannen, een 20-jarige en een 27-jarige, beiden inwoners van Heerenveen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De getuige had gezien, dat de beide mannen de 22-jarige beletten dat hij via de trap naar beneden kon. Hij werd aan zijn kleding getrokken en er werd gevochten en geslagen. Er zou ook mogelijk met een bierflesje zijn geslagen. Er lag glas op het perron. De beide mannen zijn in verzekering gesteld voior verder onderzoek.