1e persbericht van zondag 5 september 2004

Eindhoven 05-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven / Helmond: Verdachte van bedreiging met mes aangehouden

Op het Schipholplein in Helmond is zaterdag rond 21.10 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 31-jarige Eindhovenaar kort voor zijn aanhouding op de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Het slachtoffer zat als bijrijder in de auto met zijn vriendin. Zijn vriendin reed op de linkerbaan toen achter hen een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. De auto ging dicht achter hun rijden en gaf lichtsignalen. De bestuurster had echter geen mogelijkheid om aan de kant te gaan op dat moment. De auto is vervolgens rechts om hen heen gereden en ging vervolgens op de rem staan. De bestuurder probeerde het slachtoffer en zijn vriendin klem te rijden. Uiteindelijk is dit ook gebeurd op de kruising met de Onze Lieve Vrouwestraat. De bestuurder van de auto stapte toen uit en het 31-jarige slachtoffer ook. De man kwam met een mes op het slachtoffer af en bedreigde hem. De vriendin van het slachtoffer waarschuwde meteen de politie waarop de automobilist in zijn auto is gestapt en weggereden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na huiselijk geweld

In de woning van zijn vriendin in Eindhoven Tongelre is zondag rond 6.25 uur een 49-jarige man uit Boxtel aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 42-jarige vriendin in haar woning. De vrouw zou met een vork in haar nek zijn gestoken. Zij is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee verdachten aangehouden na steekpartij

Op de Dommelstraat is zaterdag rond 20.25 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Kort daarna werd in de Vestdijktunnel een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beide verdachten zouden ruzie met elkaar hebben gehad waarbij over een weer gestoken zou zijn. De 29-jarige Eindhovenaar had de benen genomen en de 27-jarige Eindhovenaar op de grond in de Vestdijktunnel achtergelaten. De 29-jarige verdachte had een steekwond in zijn gezicht en de 27-jarige in zijn arm. Beiden zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen en vervolgens voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachten van bedrijfsinbraak aangehouden

Na een melding van een inbraak bij een bedrijf aan het Croy ging de politie meteen ter plaatse. Daar zagen ze twee mannen over een hekwerk klimmen. Na een korte achtervolging konden de twee verdachten, een 22-jarige en een 23-jarige inwoner van Gouda, rond 3.00 uur op het Croy aangehouden worden. Een roldeur van het pand werd opengebroken om binnen te komen. Het is nog onduidelijk of spullen zijn weggenomen. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte op heterdaad betrapt

Op een parkeerplaats aan de Professor Dr. Dorgelolaan is zaterdag rond 23.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij daar in een auto aan het inbreken was. Bij de verdachte werd een rugzak aangetroffen. Deze bleek uit de auto gehaald te zijn. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Aangehouden voor het gooien van spullen naar politiepaard

Op het Statrumseind is zondag rond 4.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het gooien van een flesje en een kroket naar een politiepaard. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Kerkstraat is zondag rond 5.10 uur een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 2,00 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken man op snorfiets aangehouden

Op de Edisonstraat is zondag rond 4.00 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding op de Kronehoefstraat rijden en wilde de man controleren. De man reageerde echter niet op een stopteken. Uiteindelijk kon de man op de Edisonstraat in de kraag gepakt worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,40 gemeten. Het rijbewijs van de man bleek al eerder ingevorderd te zijn. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Scooter onderuit

Op de Aalsterweg is zondag rond 3.15 uur een 19-jarige bestuurster van een scooter uit Veldhoven de controle over haar voertuig verloren en gevallen. Dit gebeurde toen ze plotseling moest remmen voor een verkeerslicht. De 19-jarige liep verwondingen aan haar been, kin en tanden op. Haar 21-jarige bijrijdster uit Veldhoven liep een aantal schaafwonden op. Beiden zijn overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Helmond: Verdachte van mishandeling vrouw aangehouden

In zijn woning in Helmond Oost is zondag rond 1.50 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 40-jarige vrouw kort voor zijn aanhouding. De vrouw liep verwondingen aan neus en kin op. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Deurne: Aanhouding na vernieling

Op de Hanenbergweg is zondag rond 1.20 uur een 15-jarige jongen uit Deurne aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van twee lampen van een spoorwegovergang aan de Zeilbergsestraat. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Deurne: Man dringt woning ex binnen

In zijn woning in Deurne is zondag rond 00.20 uur een 47-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond de woning van zijn 43-jarige ex-vrouw in Deurne zijn binnengedrongen nadat zij de deur had geopend. Hij sloeg de vrouw toen hij voor de deur stond en eenmaal in de woning bedreigde hij haar nieuwe vriend met de dood. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Inbraak

In een bedrijf in het Winkelcentrum Coevering is tussen vrijdag 21.15 uur en zaterdag 17.30 uur ingebroken. Uit het pand werden vijf computers en twee flatscreens gestolen. De dader kwam binnen door een deur open te breken.

Hapert: Verdachte aangehouden na slaan vrouw

In zijn woning in Hapert is zondag rond 2.45 uur een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 21-jarige vrouw eerder die nacht in hun woning. De verdachte is onder verzet aangehouden. Hij bedreigde de agenten. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Veldhoven: Man weigert alcoholonderzoek

Op de Zittard trof de politie zaterdag rond 22.30 uur een 31-jarige automobilist uit Gerkesklooster met zijn auto in een greppel aan. De man zat achter het stuur met een blik bier in zijn hand. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Dronken automobilist botst tegen aanhangwagen

Op de Willibrorduslaan is zondag rond 4.50 uur een 23-jarige automobilist uit Waalre de controle over zijn stuur verloren en aan de rechterkant van de weg tegen een aanhanger gebotst. Hierdoor sloeg zijn auto om en is het voertuig uiteindelijk op zijn kop tot stilstand gekomen. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,05 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.