Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 5 september 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
MAASSLUIS - Zaterdagavond omstreeks tien uur stelden politiemensen van het district Waterweg, naar aanleiding van een melding over wateroverlast, een onderzoek in een woning aan de Jozef Israelslaan in. In twee kamers werden in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen van in totaal 570 planten. De voor de kwekerij benodigde stroom werd illegaal afgetapt. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* ROTTERDAMMER VAN DAGOPBRENGST BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half acht werd een 69-jarige man uit Rotterdam op de Sint-Luciastraat van zijn dagopbrengst beroofd. Het slachtoffer liep over straat toen twee nog onbekende jongens hard tegen hem aanliepen. De Rotterdammer viel waarna de knapen een tas met de dagopbrengst van enkele honderden euro's afpakten en ervandoor gingen. De 69-jarige man liep door de val verwondingen aan zijn schouder en knieën op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* EEN OP DE ZES AUTOMOBILISTEN GEFLITST BIJ SNELHEIDSCONTROLE

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zaterdagmiddag een snelheidscontrole op de Maashaven OZ. Tussen kwart over twaalf en kwart over twee reden 321 van de 1863 passerende automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van '50'.


* POGING OVERVAL
VLAARDINGEN - Zaterdagavond omstreeks tien uur vond een poging overval plaats op een snackbar in de VD Spiegelstraat. Drie nog onbekende personen, waarvan twee met een bivakmuts op, kwamen de winkel in met een wapen. De 48-jarige eigenaar was op dat moment in de kelder, zag het drietal binnenkomen en sloot zichzelf op. Nadat de drie personen in de zaak hadden rondgekeken, gingen zij er zonder buit weg in de richting van de Van Hogendorplaan. De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van deze poging overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg/Schiedam via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.