Politie Gelderland-Midden

Kootwijkerbroek/Wageningen, verkeerscontroles

Publicatiedatum: 05-09-2004

Op de Veluweweg en de Kootwijkerdijk in Kootwijkerbroek is tussen zaterdag 18.30 uur en zondag 01.00 uur een verkeerscontrole uitgevoerd door het Verkeershandhavingsteam (VHT). Er werden ruim 400 verkeersdeelnemers gecontroleerd, in totaal 53 processen-verbaal werden door de VHT-leden opgemaakt. Vier personen bleken onder invloed achter het stuur te zijn gekropen (van één van hen - een 47-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek - werd het rijbewijs ingevorderd, omdat hij een promillage van ongeveer 1,77 had), vier verkeersdeelnemers droegen geen gordel, twee personen droegen geen helm, van één voertuig was het kenteken onleesbaar, twee bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid en was er sprake van 37 snelheidsovertredingen. Tenslotte waren de andere processen-verbaal voor een 27-jarige motorrijder uit Barneveld. Hij kreeg een stopteken om gecontroleerd te worden. De man keerde echter zijn voertuig en reed hard weg in de richting van zijn woonplaats. Een agent zette de achtervolging in en bleef stoptekens gegeven, die de motorrijder bleef negeren. Binnen de bebouwde kom (de Veluweweg) en buiten de bebouwde kom (de Wesselseweg) overschreed de motorrijder de maximumsnelheidsgrens. Op de Wesselseweg nabij Barneveld lukte het de agent om de motorrijder te laten stoppen. Uit controle bleek dat de motor ook nog onverzekerd was. De motor, de kentekenbewijzen en het rijbewijzen zijn in beslag genomen.

In Wageningen voerde het VHT samen met het KLPD, 3VO, de ANWB en leden van de vrijwillige politie op vrijdag een verkeerscontrole uit. Tussen 16.45 uur en 22.45 uur werden op de Mansholtlaan 583 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Er werden 20 processen-verbaal opgemaakt: waarvan de meeste voor het niet dragen van de gordel (vijfmaal) en het rijden onder invloed (zevenmaal; waarbij het rijbewijs van een Wageningse automobilist werd ingevorderd, omdat hij een promillage van ongeveer 1,50 had).

Eveneens op vrijdag in Wageningen - maar dan op de Lawickse Allee - werd nog een verkeerscontrole uitgevoerd. Tussen 16.00 uur en 23.00 uur moesten 578 personen een blaastest afleggen. Van hen bleken acht bestuurders onder invloed te verkeren. Daarnaast werden nog eens 19 processen-verbaal opgemaakt (onder meer voor het niet dragen van de gordel, het rijden met een te hoge snelheid en het niet voorhanden hebben van een bromfietscertificaat).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---