Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 05-09-2004

AANTASTEN OPENBARE ORDE

s-Hertogenbosch- Zaterdagavond is op de Stationspasserelle een 34-jarig man uit Utrecht aangehouden. Surveillerende agenten vroegen de man om zijn geopend blik bier weg te gooien. De man weigerde dit, waarop de agenten hem een bekeuring gaven. De Utrechtenaar gedroeg zich uiterst recalcitrant en wilde er vandoor gaan. Twee omstanders reageerden uiterst agressief, toen de agenten de man wilden aanhouden. Eén van hen dreigde zelfs zijn hond los te laten op de agenten. De Utrechtenaar is overgebracht naar het politiebureau.

s-Hertogenbosch- Later deze avond is op het Stationsplein een 40-jarige man uit Tegelen aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en was zojuist de toegang tot de trein en het station ontzegd, omdat hij medepassagiers lastig viel. De man weigerde echter op bevel van de agenten te vertrekken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

AANHOUDING NA BALDADIG GEDRAG

s-Hertogenbosch- In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten op de Parade dat een man glas op straat kapot gooide en met een leren riem met gesp om zich heen aan het slaan was. Toen de agenten hem hierop aanspraken en hem een bekeuring wilden geven, ging de 20-jarige Bosschenaar er vandoor. Op de Louwschepoort kon de man alsnog worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch- In de nacht van zaterdag op zondag is op De Eendenkooi een 31-jarige man uit Drunen aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Later deze nacht is op de Capucijnenlaan een 29-jarige Bosschenaar aangehouden vanwege overtreding van hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode- Zaterdagmiddag is op de Liempdseweg een 31-jarige man uit Best aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser kreeg een rijverbod van zeven uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Boxtel- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Eindhovenseweg een 47-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden vanwege overtreding van hetzelfde feit. De automobiliste kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

WILDPLASSER WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

Schijndel-
In de nacht van zaterdag op zondag zagen surveillerende agenten een jongeman in de Hoofdstraat op straat plassen. Toen de agenten hem hiervoor een bekeuring wilden geven, weigerde hij zijn naam op te geven. Hierop is de 17-jarige jongeman uit Schijndel aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De boete kreeg hij alsnog.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Zeeland-
In de nacht van zaterdag op zondag is in de Kerkstraat een 18-jarige man uit Horssen aangehouden. De verdachte had zojuist een 27-jarige medewerker van een horecagelegenheid met zijn vuist in het gezicht geslagen. Na verhoor op het politiebureau is de 18-jarige man met proces-verbaal op zak weer huiswaarts gestuurd.

WINKELDIEFSTAL

Veghel-
Zaterdagmiddag is in een winkel aan de Molenwieken een 14-jarig meisje in haar woonplaats aangehouden vanwege het plegen van winkeldiefstal. Het meisje had voor ruim 60 euro aan goederen weggenomen zonder deze te betalen. Het meisje is doorverwezen naar Bureau Halt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boekel-
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kerkstraat een 20-jarige man uit Gemert aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDINGEN NA VERNIELEN RUITEN

Zeeland-
In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Udenseweg vier jongens in de leeftijden van 16 en 17 jaar uit Uden aangehouden op verdenking van het vernielen van ruiten van een bouwkeet aan de Bergmaas. Surveillerende agenten hoorden glasgerinkel en zagen vervolgens de vier verdachten wegfietsen. Hierop werden zij aangehouden. Na verhoor op het politiebureau bleken twee van de vier verantwoordelijk te zijn voor het plegen van de vernielingen. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen deze twee 17-jarige jongens.

VIER AANHOUDINGEN NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Zeeland- In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Schoolstraat vier mannen, in de leeftijden van 18 tot 21 jaar uit Wijchen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen zouden met stenen en een brievenbus tegen een touringcar hebben gegooid, die op dat moment met passagiers wegreed. Hierbij werd onder andere een ruit van de bus vernield. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

DODELIJK VERKEERSONGEVAL

Oss-
In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.50u is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Graafsebaan een 24-jarige Ossenaar om het leven gekomen. De automobilist reed in de richting van de Megensebaan toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en op zijn kop in een greppel rechts naast de weg terechtkwam. De Ossenaar is door de brandweer uit het autowrak gehaald. Het slachtoffer is terplaatse overleden.

EIGENAAR HENNEPWEKERIJ AANGEHOUDEN

Oijen/ Doorn-
Zaterdagavond is in zijn woning in Doorn een 69-jarige man aangehouden. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte de eigenaar is van een pand aan de Pastoor Feletstraat in Oijen waarin een in werking zijnde hennepkwekerij bleek gevestigd. De hennepkwekerij werd ontdekt doordat er op 28 juli jl. brand uitbrak in het bedrijfspand.

In een afgesloten ruimte werden in totaal 2400 planten aangetroffen. Tevens bleek de stroom buiten de meter om afgetapt te worden.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch voor nader onderzoek.

HUISELIJK GEWELD

Oss-
Zondagochtend is in zijn woning een 42-jarige Ossenaar aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De verdachte zou zaterdagmiddag zijn zoon hebben bedreigd met een mes en deze in zijn richting hebben gegooid. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

GEWONDEN BIJ FRONTALE BOTSING

Geffen-
Zaterdagmiddag zijn bij een aanrijding op de Heesterseweg twee bestuurders gewond geraakt. Een 26-jarige automobilist uit Geffen reed over de Heesterseweg uit de richting van de bebouwde kom, toen hij tijdens een inhaalmanoeuvre in botsing kwam met een 44-jarige tegemoetkomende automobilist uit Geffen. Beiden zijn met letsel aan hoof en armen overgebracht naar het ziekenhuis. Het rijbewijs van de 26-jarige verdachte is ingevorderd.

AUTO OVER DE KOP

Oss-
Zaterdagmiddag is bij een aanrijding op de kruising van de Willibrordusweg en de Julianasingel een auto over de kop geslagen. Een 40-jarige automobilist uit Ravenstein verleende op vernoemd kruispunt geen voorrang aan een 49-jarige automobiliste uit Oss. De auto van de vrouw sloeg als gevolg van deze aanrijding over de kop. Een 16-jarige jongen uit Oss en een 19-jarige vrouw uit Ravenstein, die beide in de auto bij de 49-jarige vrouw zaten, zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

FRONTALE AANRIJDING

Oss-
Zaterdagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Kromstraat. Een 58-jarige automobilist uit Oss botste tijdens een inhaalmanoeuvre frontaal op een tegemoetkomende 61-jarige automobilist uit Oss. De 58-jarige man kwam uiteindelijk aan de linkerzijde van de weg tegen een boom tot stilstand. De 58-jarige Ossenaar liep hierbij letsel op aan zijn hoofd en arm.

COCAINE INBESLAGGENOMEN

Loosbroek-
Zaterdagavond is op de Dorpsstraat een 19-jarige Ossenaar aangehouden. De man had twee bolletjes, vermoedelijk, cocaïne bij zich. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Er is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Oss-
Zaterdagavond is op de Jacob Catsstraat een 29-jarige man uit Dongen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 44-jarige Ossenaar. De verdachte sloeg kennelijk zonder reden de Ossenaar tegen zijn hoofd en schopte hem tegen zijn been. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

AFVAL VERBRANDEN ZONDER VERGUNNING

Vinkel- Zaterdagavond is een 35-jarige man uit Vinkel bekeurd vanwege het illegaal verbranden van afval. De man was bij zijn woning aan de Van Rijckevorselweg afval aan het verbranden, terwijl hij hiervoor geen vergunning had. De man kreeg een boete van 260 euro.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Grave-
Zaterdagmiddag is op de Arnoud van Gelderweg een 70-jarige man uit Escharen aangehouden. De man kreeg in de bus onenigheid met de 33-jarige buschauffeur. Hierbij werd de buschauffeur tegen zijn gezicht geslagen en in zijn vinger gebeten. De verdachte is door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Cuijk.

RIJDEN ONDER INVLOED

Landhorst-
Zondagochtend is op de De Quayweg een 40-jarige man uit Gennep aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.