Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 5 september

Alkmaar 05-09-2004 - 16.00 uur

Vrouw gewond na val van fiets

Bergen, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag, rond middernacht raakte een 60-jarige vrouw uit Alkmaar gewond na een val van haar fiets. De vrouw reed samen met een aantal kennissen over de Dr. Van Peltlaan. Op een gegeven moment raakte zij de macht over het stuur kwijt en kwam ten val waarbij zij met haar hoofd de stoeprand raakte. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Rijden onder invloed van alcohol

Alkmaar, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige bestuurder van een bedrijfsauto aangehouden op de Heilooer Tolweg. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 445 ug/l. Dat is tweemaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Korte tijd later werd op de Vermeerstraat een 32-jarige man uit Broek op Langedijk aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor als bestuurder van een personenauto rijden over de Bergerweg. Hij negeerde het tijdelijke ingestelde inrijverbod. De man negeerde een stopteken. Op de Vermeerstraat bracht hij zijn auto tot stilstand. Hier bleek dat de man alcohol had gedronken. Tevens werden in zijn auto verdovende middelen en XTC-pillen aangetroffen.

Jongen aangehouden na bedreiging en mishandeling

Akersloot, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige jongen uit Obdam aangehouden op de Roemersdijk. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die kort daarvoor een 10-tal jongelui hadden mishandeld met o.a. een wapenstok. Daarnaast zou ook gedreigd zijn met een vuurwapen. De groep was vervolgens verdwenen op bromfietsen en in een personenauto. De politie trof een deel van de groep aan op de Roemersdijk. Bij het zien van de politie stoof de groep uitéén. Met behulp van een politiehond kon het spoor van één van hen, de aangehouden jongen, worden gevolgd. Hij werd aangetroffen in het struikgewas. Tijdens de zoektocht werden ook het (namaak)vuurwapen en een rubberen wapenstok aangetroffen. De verdacht is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten

Poging diefstal autos

Bergen aan Zee, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd gepoogd twee autos te stelen die geparkeerd stonden op de Jacob Kalffweg. In beide gevallen werd een raampje vernield om in de auto te komen. Bij één van de autos bleek de bedrading te zijn losgemaakt en was het stuur ontwricht. De eigenaar van de andere auto werd omstreeks 05.00 uur wakker en zag dat een onbekende in zijn auto zat. Toen deze zich ontdekt voelde verdween de man. Hij was o.a. gekleed in een zwart jack met een glimmend iets op de achterzijde. Hij had blond haar.