Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 5 september

Den Helder 05-09-2004 - 16.00 uur

Bejaarde man met booster te water

De Waal, zaterdag 4 september 2004.

Zaterdagmiddag kort voor 17.00 uur raakte een 87-jarige man uit Maastricht met zijn booster in een sloot naast de Waal en Burgerdijk. Vermoedelijk door een te hoge snelheid verloor de man in een bocht de macht over het stuur, raakten van de weg en belandde in de sloot. Hierbij verdween hij volledig onder water. Door een aantal getuigen werd de man uit het water gehaald. Na onderzoek door een arts mocht hij naar huis.

Geld en computer uit woning gestolen

Den Helder, zaterdag 4 september 2004.

Zaterdag tussen 11.15 en 17.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Zanddijk. Men kwam in het huis via een openstaande raampje op de eerste verdieping. Vanuit de woning werd een paar honderd euros weggenomen. Ook bleken een laptop computer en een paar sportschoenen te zijn verdwenen.

Man aangehouden na mishandeling.

Den Helder, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden in een cafébedrijf aan de Koningstraat. De man had kort daarvoor een 38-jarige man uit Den Helder in dat bedrijf mishandeld waarna hij door medewerkers werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Het slachtoffer moest zich i.v.m. verwondingen aan een oog laten behandelen in het ziekenhuis. Een 34-jarige man uit Den Helder die zich met de aanhouding bemoeide en de politie hinderde in haar werkzaamheden is eveneens aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De andere verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Wijn gestolen uit schuur

Den Helder, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een schuur achter een woning aan de Keizerskroon. Men kwam in de afgesloten schuur door het vernielen van de deur en het kozijn. Vanuit de schuur werden een groot aantal flessen wijn weggenomen. Vermoedelijk heeft de dief voor het vervoer van zijn buit een fiets van de bewoners gebruikt. Deze bleek namelijk ook te zijn verdwenen.

Jongen mishandeld

Tuitjenhorn, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.15 uur is een 16-jarige jongen uit St. Maarten mishandeld door twee tot nu toe onbekende jongens. Het slachtoffer had kort daarvoor woorden gehad met de twee verdachten die het groepje jongelui waar het slachtoffer deel van uit maakte, uitscholden. Even later kwam het slachtoffer de twee weer tegen op de kruising met de Dorpsstraat. Nu hadden de twee verdachten stokken bij zich waarmee het slachtoffer werd geslagen tegen zijn hoofd en in zijn gezicht. Vervolgens verdwenen de twee verdachten. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn mond.