Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 5 september 2004

Hoorn 05-09-2004 - 16.00 uur

Bejaarden vrouw gewond na beroving

Hoorn, zaterdag 4 september 2004.

Zaterdagavond omstreeks 23.50 uur werd een 84-jarige vrouw uit Hoorn van haar tas beroofd. Hierbij raakte slachtoffer dermate gewond dat zij is opgenomen in het ziekenhuis.

Het slachtoffer liep over de Kievit toen zij ter hoogte van de kruising met de Maasweg werd ingehaald door een man die, toen hij vlakbij bij haar was, haar tas van de schouder rukte. De vrouw kwam hierbij ten en raakte gewond aan haar arm. De dader liep vervolgens weg in de richting van het spoor. Het zou gaan om een donkere man met een lichte broek. De tas van het slachtoffer is voorzien van een zogenaamde tijgerprint. De politie zoekt getuigen van deze lafhartige overval of personen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de dader. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Jongen aangehouden na plegen van vernieling

Bovenkarspel, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 16-jarige jongen uit Bovenkarspel aangehouden op de Florasingel. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat hij een raam van een woning aan de Hoofdstraat had vernield. Na de vernieling was de jongen weggereden op de fiets en werd hij aangetroffen op de Florasingel. Nadat hem was verteld dat hij werd aangehouden begon hij zich te verzetten. Toen agenten hem in een politieauto wilden laten plaatsnemen trapte hij met kracht tegen de auto waardoor deze beschadigd raakte. Ook schopte hij één van de agenten in het gezicht. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Bootjesdieven op heterdaad betrapt.

Berkhout, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee 17-jarige jongens uit Hoenderloo en Hoorn aangehouden op de Hulk. Kort daarvoor waren de twee door getuigen betrapt terwijl zij bezig waren om een tweetal bootjes te stelen nabij een daar gelegen camping. Toen zij zich betrapt voelde renden ze weg. Kort daarop konden ze door de politie worden aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak bedrijfspand

Medemblik, zondag 5 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Dissel. Men kwam in het bedrijf door met grof geweld een overheaddeur te vernielen. Hierdoor werden een aantal ramen in de deur en een loopdeur vernield waardoor men naar binnen kon. Vanuit diverse autos werden verschillende soorten gereedschap weggenomen. Wat er precies is verdwenen en hoe groot de totale schade bedraagt is op dit moment nog niet bekend.