Politie Zuid-Holland-Zuid

05/09 Weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

05-09-2004 - Persberichten district II

DRONKEN FIETSER
PAPENDRECHT Vrijdagmiddag 3 september is een 58-jarige fietser uit Papendrecht aangehouden omdat hij in beschonken toestand een 16-jarige Dordtenaar, eveneens op de fiets, omver gereden had. Hierbij brak de jongen zijn arm. Het ongeluk gebeurde toen de 58-jarige tegen de richting van het verkeer inreed op de Vrijheer van Eslaan. Ter hoogte van de kruising met de Rozenstraat kwamen beiden frontaal met elkaar in aanraking. De 16-jarige jongen is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 58-jarige hield een pijnlijke hand en knie over aan zijn val. Op het politiebureau bleek dat hij 885 ug/l. in zijn bloed had. Hij is na verhoor heengezonden.

DRONKEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Vrijdagavond 3 september is een 34-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden omdat hij voor de deur van een café aan de Damstraat stennis stond te trappen en met een blikje bier gooide naar de auto van degene met wie hij onenigheid had. Toen de man zich bijzonder recalcitrant opstelde naar agenten die de man tot bedaren wilden brengen, werd hij aangehouden. Eerder die avond bleek de man ook al gegeten te hebben bij een horecagelegenheid aan de Damstraat en zonder te betalen vertrokken te zijn. De man was dermate onder invloed van alcohol dat hij pas de volgende morgen in staat was een verklaring af te leggen. De man verklaarde niets meer te weten van het voorval. Hij is na verhoor heengezonden.

BOOT WEG EN TERUG
KEDICHEM Zaterdagmorgen 4 september kwam een 23-jarige man uit Kedichem aangifte doen van diefstal van zijn speedboot. Deze bleek in de nacht van 3 op 4 september ontvreemd te zijn vanaf een erf aan de Tiendweg in die plaats. Omstreeks 12.00 uur zagen surveillerende agenten op de Bruininxdeelsekade in Leerdam een speedboot staan die aan het door de 23-jarige opgegeven signalement voldeed. Bij navraag bleek dit inderdaad om de ontvreemde speedboot te gaan. Inmiddels is de boot weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

BROMFIETSDIEF AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagavond 4 september is een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter vanaf de Stationsdwarsstraat in Hardinxveld-Giessendam op 26 augustus jl. Op 1 september werd hiervoor ook al een 21-jarige Dordtenaar aangehouden. Deze bekende bij de diefstal betrokken te zijn. De laatste is inmiddels heengezonden. De 18-jarige is in verzekering gegaan. Ook hij heeft bekend betrokken geweest te zijn bij de diefstal.

BRANDSTICHTING
GOUDRIAAN Zaterdagmorgen 4 september is een 21-jarige man uit Leidschendam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het in brand steken van een auto op 28 augustus jl. op de Zuidzijde in Goudriaan. De auto raakte hierbij onherstelbaar beschadigd. De verdachte heeft inmiddels bekend de brand gesticht te hebben. Hij is in verzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM Zaterdagmiddag 4 september is een 42-jarige man aangehouden voor de mishandeling van zijn 22-jarige dochter. Deze vond plaats in een woning aan de Vrouwe Jacobastraat. De man had zijn dochter bij haar keel gepakt en geslagen omdat zij wilde bemiddelen tijdens een ruzie tussen haar vader en moeder. De man is na verhoor vrijgelaten. De dochter deed geen aangifte tegen haar vader.

OVERLAST
PAPENDRECHT Zaterdagmiddag 4 september is een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij zich verschanst had in een woning aan de Staringlaan waar hij niet thuishoorde. De man had enige tijd bij de bewoner van het pand in huis gewoond, maar was gezien de aanhoudende overlast die hij de buurt bezorgde, het huis uitgezet. Kennelijk was de man het daar niet mee eens en klom hij zaterdagmiddag via een trapje door een raam de woning binnen. Toen agenten de man hiervoor wilden aanhouden, ging hij in gevecht met een agent die eveneens door het raam klom. Hierbij raakte deze agent licht gewond. De verdachte is in verzekering gesteld.

RAMEN INGEGOOID
GORINCHEM Zaterdagavond 4 september is een 42-jarige man uit Sleeuwijk aangehouden toen hij op heterdaad betrapt werd op het ingooien van een ruit aan de Kloostergang. Eerder op de dag was er nog een ruit ingegooid, vermoedelijk door dezelfde man. Hij verklaarde onenigheid gehad te hebben met een bewoner van de Kloostergang en daarom de ruiten ingegooid te hebben.

GRAFFITI
GROOT-AMMERS Zondagmorgen 5 september zijn een 19-jarige man uit Schoonhoven en een 21-jarige man uit Groot-Ammers aangehouden omdat ze grafitti gespoten hadden op een pand aan de Irenestraat. Een getuige meldde de politie dat hij zag dat twee mannen zich verdacht ophielden bij het pand waarop agenten polshoogte gingen nemen. Toen zij beide mannen aanspraken bleek de 19-jarige een tag gezet te hebben op een muur en dat de 21-jarige man hier fotos van gemaakt had. Omdat het spuiten van graffiti beschouwd wordt als vernieling, werden beiden aangehouden. De 19-jarige verklaarde met zijn graffiti uiting te willen geven aan zijn ongenoegen over het terrorisme in Rusland. De twee zijn na verhoor heengezonden.

GAS IN WINKEL
ALBLASSERDAM Zaterdagavond 4 september omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding van een gaslek in een supermarkt in het Makado-Center. Omdat het gaslek zich bevond in het koelsysteem en er vermoedelijk freongas vrijkwam, werd uit voorzorg besloten de winkel direct te ontruimen. Freongas kan in hoge concentraties giftig zijn omdat het zuurstof verdrijft. Er was alleen personeel in het pand aanwezig omdat de winkel reeds gesloten was. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer is met perslucht het pand in gegaan en heeft de kraan dichtgedraaid en het pand laten luchten. Er is geen gevaar geweest voor de volksgezondheid.

MAN OVERLEDEN
PAPENDRECHT Zondagmorgen 5 september omstreeks 5.15 uur werd in de Pieter de Hooghstraat het ontzielde lichaam gevonden van een 48-jarige man uit Papendrecht. De man lag tussen geparkeerde voertuigen. Omdat niet duidelijk was of de man een natuurlijke dood gestorven was of het slachtoffer geworden was van een misdrijf, werd de Pieter de Hooghstraat afgesloten en de plaats waar het slachtoffer gevonden was, afgezet voor sporenonderzoek. Inmiddels is duidelijk dat de man een natuurlijke dood gestorven is.