Politie Zuid-Holland-Zuid

05/09 Weekendberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

05-09-2004 - Persberichten district I

SUPPORTER GEBETEN DOOR DIENSTHOND
DORDRECHT Vrijdagavond 3 september is een 25-jarige man uit Almelo aangehouden omdat hij weigerde terug te gaan naar zijn voertuig en te vertrekken, ondanks meerdere malen hiertoe gevorderd te zijn. De man hoorde bij een grote groep recalcitrante supporters van voetbalclub Heracles die zich op de Krommedijk dreigend opstelde jegens een aantal politieagenten die een confrontatie met supporters van FC Dordrecht wilden voorkomen. De groep werd meerdere malen gevorderd terug te keren omdat anders de diensthond ingezet zou worden, waaraan de meesten gehoor gaven. De man uit Almelo weigerde echter en werd hierop onder controle gebracht door diensthond Sjors, die hem beet. Daarna werd hij aangehouden en ingesloten.

BEDREIGD
HENDRIK-IDO-AMBACHT Vrijdagavond 3 september is een 9-jarige jongen uit Dordrecht door een onbekende man met een mes bedreigd. De jongen was samen met andere kinderen aan het spelen op een speelveldje aan de Luchtenborg toen er meerdere malen een andere jongen langsreed die hem uitschold. Toen de 9-jarige achter deze jongen aan rende, kwam hij bij een tuin van een woning uit. Hier stond een man in die de jongen met een mes bedreigde. De vader van de jongen deed aangifte van bedreiging.

NIET EENS
DORDRECHT Zaterdagmorgen 4 september zijn een 34-jarige man uit Dordrecht en een 22-jarige man uit Schiedam aangehouden op de Van Gendtstraat. De 34-jarige man bestuurde een auto en werd door agenten gecontroleerd op alcoholgebruik. De blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden. De 22-jarige was het niet eens met deze gang van zaken en bedreigde een agent. Hierop werd ook hij aangehouden. Beiden zijn inmiddels heengezonden.

MOTORRIJDER ONDERUIT
DORDRECHT Zaterdagmorgen 4 september is een 43-jarige man uit Alblasserdam gewond geraakt toen hij met zijn motorfiets onderuit ging op de Laan der Verenigde Naties. De man raakte als gevolg van een verkeerde remhandeling ten val. Hij raakte hierbij gewond aan zijn gezicht en arm. Hij kon ter plaatse behandeld worden door ambulancepersoneel.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Zaterdagavond 4 september is een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden omdat hij verkeersgevaarlijke situaties veroorzaakte op een bromfiets. De jongen reed met hoge snelheid op de Merwedestraat toen een motoragent naast de jongen kwam rijden en hem maande te stoppen. De jongen besloot hierop hard te remmen en om te keren om zo aan de agent te ontkomen. Helaas voor hem reed er ook een motoragent achter hem en kon de jongen alsnog aangehouden worden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en reed op een sterk opgevoerde bromfiets. Bij controle op de rollerbank haalde de bromfiets ruim 100 km/u, terwijl 40 km/u de maximum toegestane snelheid is. De bromfiets is in beslag genomen. De jongen is na verhoor heengezonden.

INBREKERS OP HETERDAAD
DORDRECHT Zaterdagavond 4 september zijn twee 14-jarige jongens, beiden uit Dordrecht aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt waren bij het inbreken in vrachtwagens op de s Gravendeelsedijk. De twee hadden gepoogd in te breken in een viertal vrachtwagens, maar hadden nog geen buit omdat zij bijtijds door agenten in de kraag gegrepen konden worden. De jongens zijn zondagmorgen 5 september na verhoor heengezonden.
ZWIJNDRECHT Zaterdagavond 4 september zijn 6 jongens in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, allen uit Zwijndrecht, aangehouden omdat zij op heterdaad betrapt werden nadat zij ingebroken hadden in het voormalig asielzoekerscentrum aan de Burgemeester de Bruinelaan. De jongens zijn inmiddels heengezonden.

MAN GEWOND
DORDRECHT Zaterdagavond 4 september is een 25-jarige man gewond geraakt toen hij met zijn arm door de ruit van een balkondeur aan de Bilderdijkstraat sloeg en hij een slagaderlijke bloeding kreeg. De man was op het balkon van de woning geklommen omdat hij contact wilde leggen met de bewoonster van het pand. In de woning was ook een 21-jarige man aanwezig die hem door de gesloten deur aangaf niet gesteld te zijn op zijn bezoek. Dit kennelijk tot woede van de 25-jarige die de 21-jarige een klap wilde verkopen, dwars door de deur heen. Dit lukte wel, maar hierbij haalde hij ook zijn arm open, met de slagaderlijke bloeding ten gevolg. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn en werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat beide mannen ruzie hadden en de toedracht niet geheel helder was, werd de 21-jarige aangehouden. Later bleek uit verklaringen van getuigen wat de exacte toedracht was en werd de man weer vrijgelaten. Het slachtoffer is inmiddels geopereerd en buiten levensgevaar.

SLAGBOOM KROM
DORDRECHT Zondagmorgen 5 september zijn vier jongens van 17 en 18 jaar (drie uit s Gravendeel, één uit Dordrecht) aangehouden omdat zij een slagboom van de Kiltunnel beschadigd hadden. De jongens hadden gezeten, gestaan en gesprongen op de slagboom, die hierdoor krom trok. Ze werden op heterdaad betrapt door medewerkers van de Kiltunnel en konden op hun aanwijzing aangehouden worden. Eén van de jongens, een 17-jarige jongen uit s Gravendeel, droeg ook een mes bij zich. Hij deed hier afstand van.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT - Zondagmorgen 5 september is een 24-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij voor de derde keer in drie jaar betrapt werd op het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Thorbeckeweg en blies boven de streep. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat het niet de eerste keer was dat hij reed met drank op en werd zijn rijbewijs ingenomen.
DORDRECHT Zondagmorgen 5 september is een 26-jarige man uit Dordrecht eveneens zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt was op rijden met drank op. De man reed met zijn auto over de Singel toen hij staande gehouden werd door agenten die de man wilden controleren op alcoholgebruik. Hij blies ver boven de streep en werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij 680 ug/l in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen.

DRUGS
DORDRECHT Zondagmorgen 5 september is een 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen een aanrijding had veroorzaakt. De man was met zijn bestelbus tegen een verkeerslicht op de Laan der Verenigde Naties gereden. Hierbij raakten zowel het verkeerslicht als de auto zwaar beschadigd. Op het politiebureau heeft de man een bloedtest gedaan. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij is na verhoor heengezonden.