Politie Zuid-Holland-Zuid

05/09 Weekendberichten Hoeksche Waard

05-09-2004 - Persberichten district III

ONRUSTIG IN STRIJEN
STRIJEN Zaterdagmorgen 4 september omstreeks 0.30 uur heeft de politie in de Molenstraat vier mannen aangehouden omdat zij zich baldadig gedroegen en agenten te lijf wilden gaan. Het gaat om een 28-jarige en een 21-jarige man en een 17-jarige en een 16-jarige jongen, allen uit Strijen. De 16-jarige jongen gedroeg zich dermate vervelend dat hij door inzet van diensthond Sjors tot bedaren gebracht moest worden en daarna aangehouden kon worden. Hij werd in zijn achterwerk gebeten. Het was vrijdagavond al enige tijd onrustig in het centrum van Strijen. Toen een agent een 25-jarige man uit Strijen aanhield vanwege baldadigheid omdat de man met kracht op een dienstauto sloeg, ging de 21-jarige Strijenaar de agent te lijf. In de commotie wist de 25-jarige te ontkomen, maar de 21-jarige kon wel aangehouden worden. Hierop werd besloten het centrum schoon te vegen. Bij deze actie, waarbij meerdere eenheden van de politie betrokken waren, werden nog eens drie aanhoudingen verricht.

SLAGBOOM KROM
DORDRECHT Zondagmorgen 5 september zijn vier jongens van 17 en 18 jaar (drie uit s Gravendeel, één uit Dordrecht) aangehouden omdat zij een slagboom van de Kiltunnel beschadigd hadden. De jongens hadden gezeten, gestaan en gesprongen op de slagboom, die hierdoor krom trok. Ze werden op heterdaad betrapt door medewerkers van de Kiltunnel en konden op hun aanwijzing aangehouden worden. Eén van de jongens, een 17-jarige jongen uit s Gravendeel, droeg ook een mes bij zich. Hij deed hier afstand van.

RIJBEWIJS KWIJT
NUMANSDORP Zondagmorgen 5 september is een 47-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij in beschonken toestand op de N487 reed. De man viel surveillerende agenten op door zijn rijgedrag. Toen zij hem lieten blazen, blies hij ver boven de streep en werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij 1005 ug/l in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingetrokken. De man kan op een dagvaarding van justitie rekenen.

VROUW OVERLEDEN
OUD-BEIJERLAND Zondagmorgen 5 september is een 75-jarige vrouw uit Oud-Beijerland overleden toen zij vermoedelijk onwel werd in haar auto. De vrouw botste met haar auto tegen diverse obstakels op de Mariniersweg en de W. van Vlietstraat, waarschijnlijk veroorzaakt door haar gezondheidstoestand. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren. Dit bleek tevergeefs, de vrouw overleed ter plaatse.