Politie Gelderland-Zuid

Krantenbezorgers geslagen en beroofd van gsm

Wijchen 05-09-2004 - Politie zoekt getuigen (07)

Zaterdagochtend omstreeks 5.45 uur zijn twee 16-jarige krantenbezorgers uit Wijchen afzonderlijk van elkaar mishandeld en beroofd van hun gsm. De jongens fietsten vanaf de Oosterweg naar de Ringlaan en zagen bij een bakkerij twee jongens staan. Dat vonden ze opmerkelijk omdat die winkel pas om 7 uur open gaat. Daarna gingen de jongens elk hun eigen krantenwijk in. De ene 16-jarige legde op de Tolkamp even zijn fiets neer en zag dat de twee eerdergenoemde jongens naar hem toe kwamen en pakten met een smoesje zijn telefoon af. Hierbij werd hij zo stevig vastgehouden dat hij even geen adem kon halen. De andere jongen trapte hem tegen zijn been en sloeg hem vol in zijn gezicht. Hierdoor liet hij zijn telefoon los, waarop de jongens ervandoor gingen.

De andere 16-jarige werd fietsend op de Violenstraat gedwongen te stoppen. Twee jongens vroegen hem om geld en toen de 16-jarige dat niet had, wilden ze zijn telefoon hebben. Een van de jongens pakte hem vast en sloeg hem in zijn gezicht. Hierop heeft hij zijn gsm afgegeven.
De politie is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven over deze daders of de mishandelingen hebben zien gebeuren.

Signalement dader 1
1.80 meter en mogelijk, normaal postuur. Zwart haar, droeg een wit petje, zonder opschrift, een donkere broek, een zwarte blouse met korte mouwen met witte bloemetjes. Hij sprak Nederlands met een accent. De doek voor zijn gezicht was wit met zwart, mogelijk zwarte ruitjes. Hij had een getinte huidskleur. Leeftijd 16 a 17 jaar.

Dader 2
Zwart haar, een wit petje, hij droeg een witte bloes met korte mouwen met wit opschrift, een donkere broek en witte sportschoenen. Hij had ook een getinte huidskleur. Leeftijd 16 a 17 jaar.

Ze reden op een donkergrijze damesfiets, oud model.