Politie Drenthe

zondag

Assen 05-09-2004

Ruime 2500 bekeuringen tijdens aanvoer Superbikes

ASSEN - Agenten van verkeershandhaving Boetegeld hebben tijdens de aanvoer naar de superbikes op het TT circuit in Assen meer dan 2500 automobilisten en motorrijders geflitst omdat ze te snel reden. De controles zijn uitgevoerd op de A28, de N371 bij Smilde en Bovensmilde en op Laaghalerveen. Drie motorrijders moesten direct hun rijbewijs inleveren omdat ze met meer dan 50 kilometer boven de maximaal toegestane snelheid werden betrapt door de mensen van de onopvallende video surveillance. Acht Engelse motorrijders hebben na overleg met justitie ruim 2000 euro moeten betalen na forse snelheidsovertredingen.

Bespoten boerenkool gestolen

EMMEN - De tot nu toe onbekende dieven van vijf boerenkoolstronken uit een tuin aan de Meerstraat in Emmen kunnen wel eens van een koude kermis thuiskomen als ze vandaag of morgen boerenkool gaan eten. Volgens de eigenaar die aangifte deed van de diefstal had hij de kool juist zaterdag bespoten met een bestrijdingsmiddel. Consumptie binnen een week na bespuiting kan diarree veroorzaken.

Publiek houdt overvalster aan

ASSEN - Omstanders hebben zaterdagmiddag op het Stationsplein in Assen een 21 jarige inwoonster van Aalden aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze waren er getuige van dat de vrouw een 73 jarige man, die voor het verkeerslicht stond te wachten van zijn brommer trok. De man kwam onder de bromfiets terecht en de vrouw wilde ervandoor gaan met een portefeuille die ze uit de bromfietstas had gehaald.

Man mishandeld

ASSEN - Een 63 jarige inwoner van Assen is in de nacht van zaterdag op zondag rond halfdrie met verwondingen aan zijn gezicht en vermoedelijk gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats nadat hij op een zogenaamde homo ontmoetingsplaats in het onbekende mannen. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Schennispleger verwijderd van camping

EEN - Een 41 jarige campinggast uit Een is door de beheerder de toegang tot de camping ontzegd nadat hij op aanwijzing van een paar getuigen door de politie was aangehouden wegens het plegen van openbare schennis. De man zou op de camping meerdere keren ten overstaan van kinderen zijn geslachtsdeel hebben getoond. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

EELDE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 0500 uur een 24 jarige inwoner van Deelde aangehouden en na voorgeleiding ingesloten op verdenking van mishandeling van zijn 23 jarige vriendin. De vriendin zag , nadat ze was geslagen, het huis te ontvluchten. Op straat ontfermden voorbijgangers zich over de vrouw.

Politie houdt wildeman aan

COEVORDEN - De politie heeft zaterdagmiddag een 41 jarige inwoner van Coevorden aangehouden nadat de man bij zijn ex door een raam naar binnen was gesprongen en in de woonkamer vernielingen had gepleegd. De man is na behandeling van snijwonden aan armen en benen ingesloten.

Bert Visser (0651 - 611629) is voor de media bereikbaar tot maandagmorgen 08.00 uur. Collega Dana Kragten neemt daarna de persvoorlichting over.