Politie Zaanstreek-waterland


18:25 03-SEP-04
loc.: PURMEREND, VAN BURGPLEIN

Boete loopt uit op aanhouding

De politie heeft een 28-jarige Purmerender aangehouden omdat hij agenten uitschold toen hij een bekeuring kreeg. Agenten liepen over het Van Burgplein en zagen de man op een brommer, zonder helm en met hoge snelheid, door het voetgangersgebied rijden. Toen zij de man daarop aanspraken, begon hij de agenten uit te schelden. De man werd aangehouden maar verzette zich zo hevig dat de agenten daarbij letsel opliepen. De man schopte en stompte de agenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

20:30 03-SEP-04
loc.: VOLENDAM

Veel arrestaties voor harddrugs

De politie heeft vrijdagavond een 18-jarige Volendammer aangehouden omdat hij XTC pillen bij zich had. Toen de verdachte de surveillerende agenten zag, stopte hij snel iets in zijn broekzak. Dat bleek een zakje met een klein aantal XTC pillen te zijn. Omdat op het gebied van harddrugs in Volendam een speciaal, aangescherpt beleid geldt, werd de Volendammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau kan door middel van een test direct worden vastgesteld of het inderdaad harddrugs betreft. Bij kleine gebruikershoeveelheden moet direct een boete van E 200,- worden betaald.
Naast de 18-jarige Volendammer heeft de politie vrijdagavond en -nacht nog drie plaatsgenoten van 21, 26 en 36 jaar en een 26-jarige Edammer aangehouden voor het openlijk gebruik of voor handen hebben van kleine hoeveelheden harddrugs.
Zaterdagavond heeft de politie in Katwoude een 44-jarige automobilist uit Volendam aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had. Politiemensen zagen de man rijden over de N247 en zette hem op de Hoogedijk ter controle aan de kant. Hij bleek 1 wikkel cocaïne bij zich te hebben en werd overgebracht naar het politiebureau. Dezelfde avond werden in Volendam voor het in bezit hebben van harddrugs een 29-jarige en een 30-jarige man uit Monnickendam en drie Volendammers van 26, 27 en 29 jaar aangehouden.
Op het Pellersplein heeft de politie zaterdagavond een 19-jarige man uit Edam aangehouden. Hij had ongeveer 30 XTC pillen en een wikkel cocaïne bij zich en werd daarom in verzekering gesteld. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte werden nog eens rond de 30 XTC pillen aangetroffen.
Verder heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij een mes bij zich had. Portiers van een horecagelegenheid vonden het mes toen zij de man fouilleerden nadat de metaaldetectiepoort was afgegaan. Het mes werd in beslag genomen en de verdachte overgedragen aan de politie.

00:05 04-SEP-04
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE

Politie neemt auto in beslag

Na een achtervolging heeft de politie een 24-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden. Surveillerende agenten reden over de Dam toen de Zaandammer hen tegemoet kwam rijden. Omdat op de Dam een geslotenverklaring geldt, keerden de agenten hun voertuig en gaven de verdachte op de Westzijde een stopteken. De Zaandammer ging er echter met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk zette hij zijn auto in de Tuinstraat toch aan de kant. De man ontving bekeuringen voor het negeren van de geslotenverklaring en het stopteken van de politie. Verder bleek de verdachte te veel te hebben gedronken, 585 ug/l, en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. Omdat de verdachte al vaker is aangehouden voor rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs, heeft de politie zijn auto in beslag genomen.

02:32 04-SEP-04
loc.: VOLENDAM, EUROPAPLEIN

Politie zoekt getuigen vechtpartij

Bij een vechtpartij op het Europaplein is een 27-jarige Purmerender ernstig gewond geraakt. De politie heeft een 36-jarige verdachte uit Wervershoof aangehouden. Vermoedelijk probeerde het slachtoffer een ruzie tussen de verdachte en een andere man te sussen. Daarbij liep hij dusdanig klappen op dat hij buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het AMC. De politie roept getuigen op zich te melden bij het politiewijkteam Volendam-Centrum. Het wijkteam is telefonisch te bereiken via 0900-8844.

03:59 04-SEP-04
loc.: KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT

Bekeuringen wegens baldadigheid

De politie heeft twee mannen bekeurd wegens baldadigheid. Een surveillerende agent zag een groepje mannen lopen waarvan één tegen een lantaarnpaal trapte waardoor deze uitging. Vervolgens deed een andere man dit nog eens over en schopte de lantaarnpaal weer aan. Nadat de agent de 23-jarige man uit Assendelft en de 23-jarige man uit Wormerveer de boete had gegeven, begon de laatstgenoemde de agent uit te schelden. Toen hij na herhaalde waarschuwingen en toen de agent al wegreed nog niet ophield, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

14:43 04-SEP-04
loc.: ZAANDAM, PALTROKSTRAAT

Bromfietser gewond

Een 18-jarige bromfietser uit Zaandam is met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuis de Heel na een aanrijding met een auto. De 37-jarige automobilist uit Zaandijk wilde vanaf de Paltrokstraat linksaf slaan en zag daarbij de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd.

02:56 05-SEP-04
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG

Aanhouding voor mishandeling

De politie heeft een 39-jarige man uit Wormerveer aangehouden omdat hij een 43-jarige plaatsgenote ernstig zou hebben mishandeld. Het slachtoffer liep met een vriend over de Wandelweg toen zij ter hoogte van het tankstation een groepje mensen tegenkwamen. Vervolgens ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de vrouw een vuistslag in het gezicht gaf. Daarbij werden een aantal tanden uit haar mond geslagen. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Heel. De politie ging direct op zoek naar de verdachte en kon hem even later op basis van het opgegeven signalement aanhouden op de Voltastraat. De man werd in verzekering gesteld.

04:18 05-SEP-04
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN/ GORSLAAN

Dronken fietser aangehouden

Na een botsing tussen een auto en een fietser heeft de politie de 32-jarige fietser uit Purmerend aangehouden. De Purmerender reed vanaf de Waterlandlaan door rood licht de kruising met de Gorslaan op. De automobilist die vanaf de Gorslaan kwam, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Purmerender bleek bijna twee keer zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan, 410 ug/l, en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Niemand raakte gewond.

12:02 05-SEP-04
loc.: ZAANDAM, BURG IN 'T VELDPARK

Potloodventer aangehouden

Na een melding dat er een potloodventer in het Burg. In 't Veldpark was gezien, heeft de politie een 30-jarige Amsterdammer aangehouden. De politie ging direct na de melding op zoek naar de man en kon hem op basis van het opgegeven signalement aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Vermoedelijk dezelfde man werd zaterdagochtend ook al gezien op De Weer. Een zoektocht in de omgeving leverde toen niets op.


---- --