Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 september

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Gewond bij aanrijding

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen vrachtauto en personenauto

Geesteren

Zaterdagmorgen 4 september reed een 26-jarige man uit Geesteren omstreeks 09.00 uur in een vrachtauto over de Haarbrinksweg in Geesteren. Hij sloeg linksaf om een parkeerplaats op te rijden en liet hierbij een hem op dezelfde weg tegemoetkomende personenauto niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de bestuurder van de personenauto, een 30-jarige vrouw uit Geesteren, gewond raakte. Zij werd met onder meer nek- en rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en moest hier een nacht ter observatie blijven. (04-110023)

Openlijke geweldpleging

Twee broers aangehouden nadat zij medewerkers van een horecagelegenheid hadden geslagen

Oldenzaal

Zaterdag 4 september omstreeks 03.15 uur zei een medewerker van een horecagelegenheid aan de Steenstraat in Oldenzaal tegen een ongewenste klant dat hij moest vertrekken. Hij liep met de klant mee richting de uitgang en dit verliep niet zonder problemen. Een andere bezoeker, een 15-jarige jongen uit Oldenzaal, begon zich ermee te bemoeien en gaf de medewerker een vuistslag in het gezicht. Beide klanten werden de zaak uitgezet. Even later werd aangegeven dat er trammelant was voor de zaak. Medewerkers van de horecagelegenheid gingen kijken en zagen daar de 15-jarige jongen weer staan, nu in gezelschap van zijn 17-jarige broer. Een van de medewerkers ging in gesprek met de 17-jarige jongen, die echter steeds agressiever werd en de medewerker in het gezicht sloeg. Politieagenten hielden beide broers omstreeks 03.50 uur aan voor openlijke geweldpleging. Zij zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-109943)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Almelo

Een 80-jarige man uit Almelo bevond zich zaterdagmorgen 4 september omstreeks 11.05 uur in zijn auto op een parkeerplaats aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Hij was van plan achteruit te rijden maar had de automaat in de drivestand staan, waardoor de auto naar voren schoot. Hierdoor raakte hij met de auto een boom. De man was hier behoorlijk van geschrokken, trok aan het stuur en reed toen de rijbaan van de Ootmarsumsestraat op, waar een 57-jarige vrouw uit Tubbergen fietste. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw diverse wonden aan haar been opliep. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-110034)

Man overvallen

Man wordt met geweld beroofd van zijn portemonnee

Enschede

Zaterdag 4 september fietste een 18-jarige man uit Enschede omstreeks 01.30 uur op de Gronausestraat richting Glanerbrug. Hij zag op een gegeven moment een auto geparkeerd staan. Bij de auto stonden twee mannen. Op het moment dat de man naast de auto fietste, kwamen de twee mannen op hem af. Een van hen gaf hem een vuistslag op de neus. De mannen vertrokken vervolgens in de auto, waarin een derde persoon bleek te zitten, de bestuurder.
Nadat de mannen weg waren, ontdekte de 18-jarige man dat zijn portemonnee was verdwenen.
De 18-jarige man ging voor behandeling naar het ziekenhuis, waar bleek dat zijn neus was gebroken.
Hij deed inmiddels aangifte. De politie is bezig met een onderzoek. (04-109917)

Fietser zwaargewond

Fietser raakt zwaargewond na aanrijding met caravan

Goor

Zaterdagmiddag 4 september omstreeks 12.25 uur reed een 80-jarige man uit Bussum in een personenauto met daarachter een caravan over de Kerkstraat in Goor. Ter hoogte van de T-kruising met de Van Kollaan reed hij langs een 61-jarige man uit Diepenheim, die over dezelfde weg en in dezelfde richting fietste. Op het moment van voorbijrijden raakte de rechter achterzijde van de caravan de fiets, waardoor de 61-jarige man ten val kwam. De 80-jarige bestuurder had niets van de aanrijding gemerkt, maar was hier door een getuige op gewezen.
De 61-jarige man raakte zwaargewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-110059)

Aanrijding met letsel

Motorrijder en passagier raken gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Zaterdag 4 september reed een 76-jarige automobilist uit Hengelo vanuit een uitrit de Torenlaan in Hengelo op. Hij zag hierbij een motor over het hoofd, die hem van links naderde. Hierdoor ontstond een aanrijding. Zowel de bestuurder van de motor, een 36-jarige man uit Hengelo, en zijn passagier, een 38-jarige vrouw uit Hengelo, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-110124)

Letsel bij eenzijdig ongeval

Automobilist en bijrijder raken gewond bij eenzijdig ongeval

Zenderen

Zaterdag 4 september reed een 23-jarige automobilist uit Groningen omstreeks 18.30 uur over de Bekkingveldweg in Zenderen. Naast hem in de auto zat een 26-jarige man uit Borne.
In een scherpe bocht naar links verloor de 23-jarige bestuurder de macht over het stuur, waarna de auto tegen een rechts van de weg gelegen boom botste. De 26-jarige man raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd.
Beide inzittenden raakten gewond en werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat de 23-jarige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd bij hem een bloedproef afgenomen. (04-110215)

Aanhouding na diefstal

Man breekt condoomautomaat open en neemt hieruit geld weg; politie houdt hem aan

Almelo

Een medewerker van een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo meldde zaterdag 4 september omstreeks 23.00 uur dat iemand bezig was een condoomautomaat open te breken. Men had de toegangsdeur van de toiletten, waarin de automaat zich bevindt, reeds afgesloten. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de verdachte, een 27-jarige man uit Utrecht, aan. De man had inderdaad de automaat opengebroken en had, toen hij in de gaten kreeg dat de deur werd afgesloten, het geld in de afvalbak gegooid. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-110270)

Verdachte aangehouden

Man vernielt een ruit van een bedrijfspand en wordt door de politie aangehouden

Enschede

Getuigen hoorden zondag 5 september omstreeks 00.40 uur glasgerinkel bij een bedrijf aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede, zagen bij het gebouw een man staan en alarmeerden de politie. Politieagenten troffen kort daarop op de Burgemeester M. van Veenlaan een man, die aan het opgegeven signalement voldeed. De agenten hielden de verdachte, een 25-jarige man uit Enschede, vervolgens aan voor poging inbraak cq vernieling. Bij het bovengenoemde pand bleek inderdaad een ruit vernield te zijn. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-110296)

Aanhouding na bedreiging

Jongen bedreigt andere jongen met een mes en wordt door de politie aangehouden

Hengelo

Een 19-jarige jongen uit Hengelo fietste zaterdagavond 4 september omstreeks 22.50 uur samen met een vriendin op de Deurningerstraat in Hengelo. Plotseling voelde hij dat iemand een trap tegen zijn fiets gaf. Hij stopte en zag een paar jongens staan. Een van hen had een mes in zijn hand en bedreigde hem hiermee. De 19-jarige zette het op een lopen, waarna de jongen met het mes achter hem aanrende. De jongen staakte de achtervolging, waarna de 19-jarige de politie belde.
Politieagenten zagen kort daarop op de Oldenzaalsestraat een paar jongens fietsen waarvan er een voldeed aan het door de 19-jarige jongen opgegeven signalement. De agenten hielden de verdachte, een 17-jarige jongen uit Hengelo, aan. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. De 19-jarige jongen deed inmiddels aangifte. Hij gaf aan de 17-jarige jongen wel te kennen maar niet te weten waarom hij hem bedreigd had. Nader onderzoek volgt. (04-110264)

Aanhouding na vechtpartij

Politie houdt verdachte aan na vechtpartij tussen buurtbewoners

Enschede

Zaterdag 4 september werd omstreeks 23.00 uur melding gedaan van een vechtpartij aan de Bentelobrink in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar sprake bleek te zijn geweest van een burenruzie waarbij over en weer klappen waren uitgedeeld. Uit meerdere verklaringen bleek dat een 43-jarige man uit Enschede een 39-jarige buurtbewoner en diens 14-jarige dochter had geslagen. Beiden gaven aan aangifte te willen doen. De politieagenten hielden de 39-jarige verdachte aan. Nader onderzoek volgt. (04-110269)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt zodanig onder invloed van alcohol, dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd

Enschede

Zondag 5 september omstreeks 01.15 uur controleerden politieagenten op de Beneluxlaan in Enschede een 55-jarige automobilist uit Enschede. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,63 promille. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-110318)

Geweld met letsel

Portiers weigeren een klant toegang, waarna deze een van de portiers in het been bijt; politie houdt hem aan

Enschede

Zondag 5 september werd rond 03.00 uur gemeld dat er een conflict zou zijn bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar de portiers hen het volgende vertelden. Een 22-jarige man uit De Bilt had in de horecagelegenheid ruzie gekregen met zijn vriendin. Omdat dit nogal luidruchtig ging, werden zij door portiers verzocht te vertrekken. Zij gingen inderdaad weg, maar even later kwam de 22-jarige man toch weer terug om zijn kameraden, die nog binnen waren, op te halen. Toen de hele groep buiten stond, ging de 22-jarige wederom richting de deur. De portiers vroegen hem meerdere malen te vertrekken maar dit weigerde hij. De zaak escaleerde toen de 22-jarige man begon te slaan. Als een van de portiers hem naar de grond brengt, ziet hij kans de portier in het been te bijten. De portier, een 31-jarige man uit Enschede, ging voor behandeling van de bijtwond naar het ziekenhuis.
De politie hield de 22-jarige verdachte aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-110351)

Autokraker opgepakt

Politie houdt verdachte aan nadat hij werd betrapt op het inbreken in een auto

Enschede

Zondag 5 september werd omstreeks 05.40 uur gemeld dat iemand bezig was om in een auto in te breken aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Toen de agenten op genoemde locatie aankwamen, zat de verdachte nog in de auto. De agenten hielden de verdachte, een 19-jarige man uit Enschede, aan. Op het moment dat de verdachte werd geboeid, viel er een autoradio op de grond. De auto blijkt eigendom van een 31-jarige man uit Enschede. De 19-jarige man is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-110398)

Taxi gestolen

Taxichauffeur wordt van voertuig en geld beroofd; politie heeft een van de verdachten aangehouden

Enschede

Zaterdag 4 september stappen drie personen, een man en twee vrouwen, omstreeks 01.00 uur in een taxi bij het station in Enschede. De taxi vertrekt en onderweg wordt de taxichauffeur van achteren vastgepakt en even later gedwongen te stoppen. Hij wordt in Beckum uit de taxi gezet, waarna de taxi doorrijdt. Omstreeks 02.30 uur werd het voertuig onbeheerd aangetroffen op de Prinses Beatrixstraat in Hengelo. Er blijkt onder meer geld uit de taxi te zijn gestolen.
De politie is bezig met een onderzoek en heeft inmiddels een van de verdachten, een 35-jarige vrouw uit Enschede, aangehouden. Zij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.
De taxichauffeur, een 20-jarige man uit Enschede, deed inmiddels aangifte. Nader onderzoek volgt. (04-109940)

T.a.v. de redactie:
In het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.

Jongen beroofd

Jongen wordt met geweld beroofd van portemonnee

Haaksbergen

Een 15-jarige jongen uit Enschede fietste zaterdag 4 september omstreeks 01.30 uur samen met een vriend over de Buurserstraat in Haaksbergen in de richting van Buurse. Ter hoogte van de Knoefsweg stond een auto geparkeerd. Drie mannen stonden bij de auto en liepen op de fietsers af. De 15-jarige jongen werd van zijn portemonnee beroofd, waarna de jongen door een van de mannen tegen zijn hoofd werd getrapt. Hierna stapten de drie daders in de auto en gingen er vandoor. De 15-jarige jongen heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is bezig met een onderzoek. (04-109929)

---- --