Ingezonden persbericht

Oma heeft haar eigen website

KAMPEN, 20040905 -- Internettende oma's of 'bijna' oma's hebben sinds kort een nieuw webadres waar zij hun surfavontuur kunnen starten: www.vooroma.nl


Volgens het CBS telt Nederland ruim 2 miljoen vrouwen in de leeftijd tussen 45 en 65 jaar. Per jaar worden 150.000 van hen oma: de helft voor de eerste keer, de andere helft voor de tweede keer of vaker. In totaal is vijfenzeventig procent van de vrouwen in deze leeftijdcategorie een trotse oma. De meest recente datum waarop het CBS onderzoek heeft verricht naar het internetgebruik van deze groep is medio 2002. Toen was ruim vijftig procent van de betreffende dames dagelijks tot wekelijks op het Internet te vinden, gemiddeld 3 tot 4 uur per week. De afgelopen twee jaar is de toegang tot het Internet goedkoper en eenvoudiger geworden, is het aantal aan senioren verkochte thuiscomputers gestegen, en hebben steeds meer senioren een computercursus gevolgd. Het huidig percentage wordt dan nu ook ingeschat op zestig tot zeventig procent.

VoorOma.nl is gericht op de actieve vrouw tussen de 45 en 65 jaar die op het punt staat oma te worden of dit al even is. Gekozen is voor een frisse en heldere opzet, zonder schreeuwende reclamebanners of vervelende pop-ups.

De website beoogt een startpunt te zijn waar informatie, ontspanning en de mogelijkheid tot interactie worden gecombineerd. De onderdelen waarmee is gestart, zijn:
- Lekker lezen: informatie over de nieuwste boeken en bladen.
- Groene vingers: informatie over de tuin, balkon en terras.
- Reizen en uitgaan: informatie over fietsen, wandelen, varen, dagtochtjes (ook met de kleinkinderen), theater en bioscoop.
- Lijf en leden: informatie over onder andere gezondheid, afslanken en de nieuwste producten.
- Receptenschrift : seizoensgebonden recepten en speciale thema's.
- Kleinkids : informatie over wat de kleinkinderen bezig houdt, maar ook spelletjes en kleurplaten voor als de kleinkinderen op bezoek zijn en zich vervelen.

De bezoekers worden uitgenodigd nieuwe onderwerpen aan te dragen en de website zo gezamenlijk samen te stellen. Dit heeft onlangs geleid tot de toevoeging van het 'Prikbord' (de mogelijkheid voor het plaatsen van foto's en verhalen)

Dat 'oma's op internet' serieus worden genomen en VoorOma.nl wordt gezien als fris en aantrekkelijk startpunt, blijkt uit de organisaties die in korte tijd hun medewerking aan de website hebben toegezegd en hun naam daaraan willen verbinden (zoals KWF Kankerbestrijding, alle 12 provinciale landschappen, IVN en vele uitgevers) of op dit moment met VoorOma in bespreking zijn (zoals Staatsbosbeheer).




Ingezonden persbericht