2e persbericht van zondag 5 september 2004

Eindhoven 05-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Pinpas gestolen

In het Winkelcentrum Woensel is zondagochtend rond 7.40 uur de pinpas van een 53-jarige vrouw uit Son gestolen. De vrouw ging vanochtend pinnen terwijl haar man in de auto bleef wachten. Plotseling riep haar man dat ze terug moest komen naar de auto. Op dat moment kwam een onbekende man gericht naar de pinautomaat lopen. De vrouw schrok en liep weg. Ze liet haar pinpas in de geldautomaat achter terwijl ze zojuist haar pincode had ingetoetst. De echtgenoot van de vrouw is nog in de richting van de dader gelopen maar voelde zich dusdanig bedreigd dat hij terug naar de auto is gegaan. Ze zagen de dader nog een aantal handelingen verrichten bij de geldautomaat en vervolgens met de pinpas en vermoedelijk een nog onbekend geldbedrag weglopen. Het gaat om een man van ongeveer 1.80 lang. Hij droeg een lichtblauwe ¾ stoffen jas met een capuchon en een lichtblauwe spijkerbroek. Typerend was dat de man een lichtgroen / grijs masker droeg. De capuchon had hij opgezet tijdens de beroving.

Helmond: Ruim dertig autos vernield

In de Vinkelaan zijn in de nacht van zaterdag op zondag 31 geparkeerde autos vernield. De vernielingen bestaan uit krassen in de lak en spiegels die van de autos getrapt zijn. De politie onderzoekt het gebeurde.

Veldhoven: Computers gestolen

In een bedrijf aan de Heiberg is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Een ruit werd ingeslagen om binnen te komen. Uit het pand werden twee computers weggenomen.