Ingezonden persbericht


CHRISTIJAN ALBERS BRENGT ZANDVOORT IN EXTASE MET PODIUMFINISH

Zandvoort - In een memorabele achtste ronde om het DTM kampioenschap 2004 op Circuit Park Zandvoort, heeft Christijan Albers vanmiddag alle 72.000 bezoekers en zichzelf getrakteerd op een welverdiende podiumpositie. Door bij de herstart, die plaatsvond nadat Opel-rijder Peter Dumbreck een horrorcrash meemaakte, drie tegenstanders buitenom in de Tarzanbocht voorbij te steken, kon Albers de derde trede van het podium bestijgen. Winnaar op het Noord- Hollandse duinencircuit werd Albers' titelrivaal Mattias Ekström die zijn Audi- teamgenoot Martin Tomczyk gemakkelijk achter zich liet.

Nadat Albers in de kwalificatie op zaterdagmiddag door wegliggingproblemen een startpositie in de voorste regionen misliep, was het opdracht voor de Mercedes-Benz fabrieksrijder om alle zeilen bij te zetten in de oorspronkelijke 36 ronden tellende race. Hoewel zijn naaste titelrivalen Mattias Ekström en Gary Paffett wél op de voorste startrij plaats namen, was het toch Albers die bij de start de meeste indruk maakte door direct enkele posities op te schuiven. Door een schermutseling met Christian Abt niet veel later, viel de Larenaar tijdelijk een tweetal posities terug alvorens zich weer gestaag naar voren op te werken.

Door een heftige crash van Peter Dumbreck in ronde 23, werd de race om veiligheidsredenen een uur stilgelegd. Hoewel de Opel van Dumbreck totaal vernield was, stapte de Brit gelukkig zonder kleerscheuren uit het wrak. Met nog tien ronden op de teller, greep Albers bij de herstart wederom de Tarzanbocht aan om zijn zesde startplaats in te ruilen voor een derde positie. Hoewel Albers in de daarop volgende ronden flink aandrong bij zijn voorganger Martin Tomczyk, kreeg de Larenaar geen kans meer deze te passeren. Derhalve mocht een semi-tevreden Albers in het gezelschap van Tomczyk en winnaar Ekström op het podium alweer zijn zesde champagnefles van het seizoen ontkurken.

Christijan: "Allereerst wil ik al het aanwezige publiek vanuit de grond van mijn hart bedanken voor hun enorme steun. Mede hierdoor kon ik vandaag het podium beklimmen. Natuurlijk kan het altijd beter, maar onder deze omstandigheden was de derde plaats het hoogst haalbare. Wel denk ik dat de organisatie de reglementen nog maar eens onder de loupe moet nemen, omdat het in mijn ogen niet terecht was dat een tweetal rijders (Paffett en Pirro) voordeel behaalden uit de neutralisatie. Tijdens de volgende race op Brno (Tsjechië, 17-19 september) zal ik alles geven om toch nog aanspraak te behouden op het kampioenschap."
UITSLAG DTM ZANDVOORT:
01. Mattias Ekström SWE),  Audi A4 DTM,      16:16.858
02.   Martin Tomczyk,   Audi A4 DTM,      + 00.805s
03. CHRISTIJAN ALBERS, MERCEDES-BENZ C-KLASSE,     + 01.440s


KAMPIOENSCHAPSTAND NA ACHT VAN DE TIEN RONDEN:
01. Mattias Ekström,  Audi A4 DTM,      61 punten
02. CHRISTIJAN ALBERS, MERCEDES-BENZ C-KLASSE,     48 PUNTEN


03. Gary Paffett,    Mercedes-Benz C-Klasse,   45 punten
EVA VAN PELT // PR MANAGER CHRISTIJAN ALBERS
THE COMMUNICATION COMPANY (NETHERLANDS) BV
GINNEKENWEG 275 // 4835 NC BREDA // THE NETHERLANDS

T. +31 (0)76 5655511 // F. +31 (0)76 5659838
M. +31(0)6 14694681
E. EVA@TCC.COM // I. WWW.TCC.COM // WWW.CHRISTIJAN.COM

JEROEN VERMEEREN // ROELOF OOSTERHUIS // PHOTOGRAPHY & COPY

INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT
M. +31(0)6 21541564 // +31 (0)6 52056637
E. JEROEN@INSIGHTF1.COM// E. ROELOF@INSIGHTF1.COM // WWW.INSIGHTF1.COM