Persbericht Team Bleekemolen, 5 september 2004

Leerzaam DTM-weekeinde voor Jeroen Bleekemolen

Zandvoort, 5 september 2004. DTM-coureur Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) heeft zijn eerste race met zijn nieuwe Opel Vectra V8 als dertiende afgesloten. De 23-jarige coureur bewees dat een top tien-positie in de meest prestigieuze toerwagenklasse van Europa absoluut tot de mogelijkheden behoort. Zijn broer Sebastiaan (Aerdenhout) kwam als elfde over de finish in de race van de Porsche Carrera Cup, vijf plaatsen voor zijn vader Michael.

Als één van de twee Nederlandse coureurs in de DTM stond Jeroen Bleekemolen het hele weekeinde in het middelpunt van de belangstelling. De race op Circuit Park Zandvoort (73.000 toeschouwers in drie dagen!) was bovendien zijn eerste optreden met zijn nieuwe, competitieve Opel Vectra V8. Tot nu toe reed Jeroen met een Opel Astra Coupé uit 2003.
In de aanloop tot de kwalificatietraining leek een startpositie in de top tien mogelijk. Door een ongeluk tijdens de vrije training moest hij echter een groot deel van de daaropvolgende tijdtraining missen. Hierdoor zat er niet meer in dan de vijftiende tijd. In de race klom hij op naar de uiteindelijke dertiende plaats. "Ik zocht de limiet van de auto, die grens heb ik overschreden", aldus Jeroen over zijn ongeval op zaterdag. "Dat heeft mij een goede kwalificatie en een beter resultaat in de race gekost."
Jeroen hoopt zich tijdens de twee resterende races van de DTM te mogen bewijzen met zijn Opel Vectra V8. "Ik kan, met meer testkilometers, nog meer uit de auto halen. Ik hoop dit seizoen nog in de punten te eindigen."

Sebastiaan en Michael Bleekemolen reden een gastrace in de Porsche Carrera Cup. "Deze kans om op ons thuiscircuit en voor ons thuispubliek met onze Porsches te rijden laten we ons niet ontgaan", aldus Michael.
Tijdens de vrije trainingen leek Sebastiaan op weg naar een goed resultaat. Helaas verliep zijn tijdtraining minder voorspoedig. "In mijn snelle ronde, op nieuwe banden, bleef de versnellingsbak in 'drie' steken. Toen moest ik dus een ongeplande pitstop maken. Er zat niet meer in dan de twaalfde tijd."
In de vanwege tijdgebrek met negen ronden ingekorte race eindigde Sebastiaan als elfde. "Als de race over de volle afstand was verreden, was ik zeker in de top tien geëindigd", verwachtte hij. "Mijn snelheid was goed."
Michael Bleekemolen startte als achttiende. "Net toen ik mijn tijd wilde zetten, werd ik afgevlagd", blikte hij terug. "Hij werd uiteindelijk zestiende.

Uitslag DTM: 1. Mattias Ekström (S), Audi A4 DTM, 10 ronden in 16:16.858; 2. Martin Tomczyk (D), Audi A4 DTM, op 0,805; 3. Christijan Albers (NL), Mercedes C-klasse, op 1.440; 13. Jeroen Bleekemolen, Opel Vectra GTS V8, op 25,688.
Uitslag Porsche Carrera Cup: 1. Wolf Henzler (D), 10 ronden in 17:48.855; 2; Jörg Hardt (D), op 0.893; 3. Mike Rockenfeller (D), op 1.043; 11. Sebastiaan Bleekemolen, op 11.401; 16. Michael Bleekemolen, op 24.322.
---

Voor de redactie,

Ingezonden persbericht