Ingezonden persbericht

Arie Vos overtreft zichzelf op WK Superbikes

ASSEN - Super-súpertevreden is Arie Vos na zijn Supersport 600cc-race, tijdens het WK Superbikes in Assen. Vos behaalde daar zondag een 8e plaats en ging in gevecht met absolute wereldtoppers. "Dit is het beste resultaat voor Kawasaki dit jaar", jubelde Vos na de race. Teamgenoot in het Pajic Kawasaki Racing Team Arno Visscher kampte met materiaalpech en moest de strijd in de Superbikeklasse staken. Swen Ahnendorp kwam door een botsing niet verder dan de 13e plaats, maar reed ijzersterk.

"Voor mij persoonlijk is het een heel goed weekeinde", vervolgt Arie Vos. "Een superresultaat, zo tussen al die toppers." Vos kende een goede start en ging vanaf de elfde positie meteen aan de bak. Vos: "Die start was heel hectisch, het was een complete oorlog voorin. "In de eerste twee ronden probeerde hij nog met de kopgroep weg te komen, maar een paar kleine foutjes en 'bijna-ongelukken' schudden hem wakker. "Ik was goed gewaarschuwd. Na twee ronden ben ik mijn eigen wedstrijd gaan rijden. Ik weet dat ik dan snel ben." Vos bleek de juiste zet gedaan te hebben, want hij reed in een sterke en solide race naar de achtste plaats. Een zeer goed resultaat, temeer omdat Vos eerder nog aangaf voor de top-10 te gaan, maar ook tevreden zou zijn met een plaats bij de eerste 15. "Ik wist helemaal niet wat mijn niveau is tussen deze jongens. Waar hoor ik thuis? Dat was voor mij een groot vraagteken." Intussen heeft Vos dat vraagteken omgeruild voor een uitroepteken. "Iedereen weet nu wie Arie Vos is! Dit is extreem goed."
Ook over de motor was Vos louter tevreden. "Met deze Kawa heb ik een heel goede motor. Dat zag je ook wel: we konden ons meten met de farbieksteams. Hij is me fantastisch goed bevallen."

Kapotte schokbreker
Voor Arno Visscher, die zondag in de WK Superbike van start ging, is er het een en ander duidelijk geworden. Hij had grote problemen met de beheersing van zijn motor en later bleek dat zijn achterschokbreker kapot is. Vermoedelijk heeft hij daar ook de vorige races al mee te maken gehad en het is niet ondenkbaar dat zijn valpartij van enkele weken geleden ermee te maken heeft. Ook daarover is nieuws: geconstateerd is dat de zwaar gehavende rechter middelvinger gebroken is. Ondanks dat is Visscher gewoon van start gegaan. "Kijk, die pijn kan ik wel verbijten, maar ik kreeg de motor gewoon niet aan de gang", verklaart hij. "De eerste anderhalve ronde ging het steeds prima, maar dan worden de banden warm en werd de motor oncontroleerbaar. Zonde, maar in ieder geval hebben we het lek nu boven. Er is nog een belangrijke race te gaan."

'Zit er goed bij'
Swen Ahnendorp reed de EK wedstrijd Supersport 600cc. Hij was aan een uitermate goed weekeinde bezig en leek ook in de wedstrijd op zondag hoge ogen te gaan gooien, ware het niet dat hij ongelukkig in aanraking kwam met René Winkel. "Ik had de zevende trainingstijd en zat er vanaf de start goed bij", vertelt Ahnendorp zelf. "In de tweede ronde ging het mis: René Winkel wilde me voorbij op een moment dat dat helemaal niet kon. Hij reed me in de zijkant en ik moest door de grindbak. Ik kon pas als 28e weer de baan op. Hij heeft later wel zijn excuses aangeboden, maar ja, toen was het natuurlijk al te laat." Toch vervolgde Ahnendorp de race en hij toonde aan dat ook deze tegenslag hem tegenwoordig niet meer fataal is. Uiteindelijk was hij met zijn 13e plaats dan ook tevreden. "Qua tijden reed ik zelfs sneller dan de nummer 5", concludeert hij. "Over het rijden ben ik heel tevreden. Ik zeg nog niet dat ik weer helemaal terug ben, maar ik ben op weg naar beter. Ik zit er weer goed bij."

---- --