Ingezonden persbericht

Superweekend voor winnaar Randy Gevers

ASSEN - Randy Gevers heeft de derde plaats in het ONK-klassement nog steviger omarmd. De Arend Filart Racing Team-rijder won zondag de race in de 250cc-klasse en kijkt dus terug op een puntgaaf weekeinde. Teamgenoot Henk van de Lagemaat was minder gelukkig. Met versleten cilinders kwam hij niet verder dan de vijfde plaats.

"Het is heel erg super gegaan", reageert de winnaar na afloop op de eerste overwinning dit seizoen. "Het was een machtige wedstrijd." Gevers kende niet eens een al te beste start en ging pas als de nummer 12 de eerste bocht in. Daarna begon zijn opmars. Gevers: "Binnen een paar ronden wilde ik beslist progressie maken, ik wilde snel aan kop raken. Dat lukte, want al na drie rondjes kwam ik bij de eerste vijf. Ik zat lekker in mijn ritme en ik had me al voorgenomen: dat ritme probeer ik vast te houden. Als je in een kopgroep komt en je neemt hun ritme over, kom je niet meer weg." Gevers merkte al snel dat hij eenvoudigweg sneller was dan de rest en ging er vandoor. Een klein gaatje werd een groter gaatje; Gevers leek op de overwinning af te stevenen. Toen hij de teugels ietsje liet vieren, kreeg hij te horen dat Patrick Lakerveld sterk kwam opzetten. "Ik keek wel om, maar vond het wel meevallen. Maar in de laatste ronde was het ineens nog maar 0,5 seconden! Ik keek achterom en ik keek recht in de helm van Patrick. Toen ben ik er nog maar eens goed voor gaan zitten." Met als gevolg de snelste ronde, een persoonlijk record én de zege!

Versleten
Aan Henk van de Lagemaat is te horen dat hij aan de ene kant blij is voor Gevers en voor het team, maar dat hij aan de andere baalt. "Voor het team is het super gelopen", knikt hij. "En voor het publiek ook, het was een fantastische race. Maar ikzelf ben ontevreden. Ik heb niks over, ten opzichte van mijn concurrenten, ik kom zelfs tekort. De reden? Versleten cilinders. Het materiaal is gewoon op en daar baal ik van. Er moeten dringend nieuwe spullen komen. Ik wil zelf ook graag eens een aanval inzetten. Ik rijd niet voor de vijfde plaats. Zolang ik niet win, kan ik niet tevreden zijn. Voor het team is dit weekend mooi, voor mij persoonlijk niet."

Verdedigen
"Ik ben er echt, heel, héél blij mee", verzucht Gevers nog maar eens. Nu nog twee races tot het einde. Het wordt nog spannend, maar ik sta op de derde plaats en ik ga proberen die vast te houden. Ik denk dat het moet lukken. Het is in ieder geval een mooie opsteker dat het zo goed gaat. De eerste twee in het klassement zijn niet meer te bereiken, maar dit geeft hoop voor volgend jaar. Ik ben nog steeds aan het groeien, samen met m'n motor."

---- --