Ingezonden persbericht

Veneman maakt indruk maar scoort matig

ASSEN - "Op zich is een tiende plaats nog niet zo slecht, maar er zat meer in", vertelt Barry Veneman na zijn race, zondag in de WK Superbike. Hoewel de trainingen veelbelovend waren en de warming-up prima, liep het in de uiteindelijke race minder goed. Teamgenoot Jarno Janssen kwam tijdens de race ten val. Ondanks de mindere wedstrijdresultaten spreekt men bij Team Suzuki Nederland van een goed weekeinde.

Veneman baalt, als hij terugblikt op de race, vooral vanwege het feit dat hij niet heeft kunnen laten zien waar hij toe in staat is. "Normaal gesproken rijd in mee om de zesde, zevende plek", vertelt hij. "Maar het wilde niet. Er ontstond een gaatje tussen mij en de rest en daar kwam ik niet meer uit. Ik heb de rest van de race alleen gereden." Veneman weigert in termen als 'verloren weekeinde' te spreken. "Helemaal niet, het was een hartstikke goed weekeinde. Er zat alleen meer in, dat er tijdens de wedstrijd niet uitkwam en dat is jammer. Ik was in de running voor een goede klassering." Hij gaat daarbij wel voorbij aan het feit dat Suzuki zich in een sterk deelnemersveld van een goede kant heeft laten zien - het tekent zijn ambitie. Veneman eindigde bovendien als eerste Suzukirijder van het cicuit.

Tegenvaller
Jarno Janssen heeft meer hinder van de crash van de vorige race dan aanvankelijk werd aangenomen. Onderzoek wees uit dat de Suzukirijder kampt met een verbrijzeld stukje kraakbeen in zijn ruggewervel. Dat stond zondag een goede klassering in de weg; Janssen viel uit. "Ik heb er best veel last van", vertelt Janssen over zijn blessure. "Het was steeds 'net niet', ik was overal een fractie te laat en op dit niveau trek je het dan niet." Goed nieuws is dat Janssens blessure geen operatie behoeft: het herstelt vanzelf. De komende drie weken wil hij dan ook gebruiken om te rusten en zowel mentaal als fysiek weer op krachten te raken. "Dat gaan we ook zeker doen", belooft Janssen.

---- --