Skatebond Nederland

Persbericht Skatebond Nederland

----------
Roel van Hest boekt triomf in Twello

Roel van Hest uit Apeldoorn heeft vandaag de open skeelerwedstrijd in Twello op zijn naam geschreven. Van Hest had samen met Haico Bouma uit Wolvega, die tweede werd, 14 seconden voorsprong op het peloton. Van Hest was gedemarreerd en Bouma had zich bij hem aangesloten. Jeroen Dunnewind uit Ommen eindigde als derde en Jan van Loon uit Leeuwarden als vierde.

De Belg Luc Bartholomeeussen moest genoegen nemen met de vijfde plaats, nadat hij het eerder ook alleen had geprobeerd. Na een solo greep het peloton hem weer in de kraag.
Zesde werd Gerjan Last uit Zwolle, zevende Bart Hakstege uit Ede, achtste Ted Ooievaar uit Nibbixwoud en negende Bernard Bouma uit Wolvega. Stephan Wielinga uit Wolvega was op de tiende plaats de eerste B-rijder.
Nienke Stenekes uit Damwoude finishte als eerste dame, Annelies van Miert uit Belgie als tweede en Jannitta Spigt uit Ede als derde.

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl

----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl

----------

----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl