Ingezonden persbericht


VERKIEZING MOTORSPORTMAN VAN HET JAAR 2003


Voor de 26e keer organiseerde MOTO 73, Nederlands grootste motormagazine, de jaarlijkse verkiezing van de Motorsportman van het Jaar. Enkele duizenden lezers brachten via de website www.moto73.nl hunnen stemmen uit. In deze verkiezing mag uitsluitend worden gestemd op Nederlandse motorsporters.

Ondanks de wereldtitel zijspancross van Daniël Willemsen gingen de meeste stemmen naar wegrenner Jurgen van den Goorbergh. Voor de in Monaco wonende Brabander was na het seizoen 2002 geen plaats meer weggelegd in de MotoGP-klasse. Er leek een eind te zijn gekomen aan zijn imposante carrière. Door het wegvallen van hun toprijder Jamie Whitham moest het Italiaanse Belgarda Yamaha Team op zoek naar een nieuwe kopman van hun team dat uitkomt in het WK Supersport. Ze klopten aan bij Van den Goorbergh, die er wel oren naar had. Samen met zijn technische steun en toeverlaat broer Patrick trad Jurgen van den Goorbergh in Italiaanse dienst. Zowel rijder als team kijken met veel voldoening terug op het seizoen 2003. In de elf wedstrijden van het wereldkampioenschap behaalde Jurgen van den Goorbergh zes tweede en derde plaatsen en eindigde hij in de WK-eindstand op een fraaie derde plaats.
Omdat hij afgelopen jaar alle - voor een groot deel voor hem onbekende - circuits goed heeft leren kennen, behoort Van den Goorbergh dit jaar tot de titelfavorieten. Ondanks dat hij niet meer tot de jongsten behoort (Jurgen werd net voor de jaarwisseling 34 jaar), is hij nog altijd op en top gemotiveerd. Hij rekent er vast op dit jaar zijn eerste overwinning te kunnen behalen, maar gaat voor niets minder dan de wereldtitel Supersport. De Nederlandse ronde van dit wereldkampioenschap wordt op 5 september op het TT Circuit in Assen verreden.
De titel Motorsportman van het Jaar is voor de zevende achtereenvolgende keer behaald door Jurgen van den Goorbergh!