Ingezonden persbericht


Onderwerp: hinthamereindefeest

Straatfeest Hinthamereinde op zondag 5 september 2004

Op koopzondag 5 september 2004 geeft het Hinthamereinde een super straatfeest. Van de Hinthamereindebrug tot en met de Watertoren is de straat van ons en onze bezoekers. Voor iedereen van klein tot groot geven wij een multicultureel festijn. Officiële opening om 12.00 uur. Einde van de dag om 19.00 uur.

De gezusters Tijdink van het gelijknamige cateringbedrijf in de straat vonden het tijd voor een spetterende (straat) actie. Zij wilden het Hinthamereinde eens positief op de kaart te zetten. Dit initiatief werd door de buurt met groot enthousiasme ontvangen. Niet alleen door de winkeliers die op 5 september met ludieke acties, wedstrijden en kraampjes de straat opgaan, maar ook door de andere bedrijven & bewoners van het 'einde' en de directe omgeving.

Activiteiten

Mensen reageerden met de leukste ideeën. Met z'n allen maken we er een geslaagde middag van! Een paar lekkermakertjes: een duikvereniging duikt in Sluis 0; er wordt tango gedanst op straat. En, nog nooit eerder vertoont,: er is een heuse 'zet een geiser in elkaar wedstrijd'. De Jongerenopvang Watertoren en welzijnsorganisatie Divers zorgen voor sportieve activiteiten voor jongeren. Verder is er sminken voor de kleintjes, zijn er straatmuzikanten en straattheater, mozaïek tegels maken, sieraden maken & een expositie over de geschiedenis van het Hinthamereinde.

Internationaal

Natuurlijk worden er 'wereldse' gerechten geserveerd. Het Hinthamereinde is immers multicultureel. Je vindt er inwoners en bedrijven die Nederland, Spanje, Marokko, Schotland, Griekenland, Turkije, het verre Oosten en Thailand vertegenwoordigen! Er zal 'Het Einde' gebak zijn en veel 'Eindeloos' lekkere hapjes.

Alle zintuigen worden geprikkeld. Wij hebben er zin in. Komen jullie ook?

Tot ziens op Hinthamereinde op zondag 5 september 2004 van 12.00 uur tot 19.00 uur.

Voor informatie kunt u bellen met:

Myriam Tijdink tel. 073613 81 85 of 06 29 24 36 51.