PARKINSON PATIENTEN VERENIGING

veiling

Persbericht

Grote veiling kunstvoorwerpen ten behoeve van Parkinson

Op zondag 5 september 2004, om 16.00 uur, zal in De Bonte Koe, Spilsluizen 9, 9712 NR Groningen een grote veiling worden gehouden van kunstvoorwerpen, antiek, curiosa en sieraden, waarvan de opbrengst deels ten goede zal komen van de Parkinson Patiënten Vereniging. De vereniging zal dit geld besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

De voorwerpen die geveild worden omvatten o.m. enkele tientallen schilderijen, van o.m. Bernabé, Peratoner, Signorini en Fabian, waaronder enkele antieke. Daarnaast komen kunstobjecten onder de hamer: beelden van o.m. Mallo, sieraden, Oosterse voorwerpen, waaronder Boeddha beelden en andere religieuze voorwerpen. In totaal zal veilingmeester Geert Postma van veilinghuis Postma, ruim 120 voorwerpen onder de hamer brengen. De verkoop geschiedt a contant.

De veiling begint om 16.00 uur; bezichtiging vanaf 12.00 uur. Een volledige lijst van de te veilen objecten is op de veilingdag verkrijgbaar in De Bonte Koe en is ook gepubliceerd op de website van de Parkinson Patiënten Vereniging,
www.parkinson-vereniging.nl.