Gemeente Tilburg


---

Tilburg, P17082004


---

Eén van de vijftien verzamelingen uit de zomertentoonstelling Tilburg Verzamelt staat centraal op zondag 5 september. Het gaat om de bijzondere collectie over de verkennerij in Tilburg. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om het speciale programma en de tentoonstelling (gratis) bij te wonen.

Het programma

Slechts een klein deel van de verzameling Verkennerij in Tilburg heeft een plaats in de tentoonstelling gekregen. Daarom wordt speciaal voor deze themadag een extra tentoonstelling ingericht met het overige materiaal uit deze uitgebreide collectie.

Daarnaast vertelt Peter Struijs, verzamelaar en verkennerijdeskundige, om 14.00 uur over zijn collectie, zijn persoonlijke ervaringen en over anekdotes uit het verleden van de Tilburgse verkennerij. Na zijn verhaal is Peter beschikbaar om vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden kunnen bovendien met eigen materiaal bij hem terecht voor informatie of advies. Tot slot worden er om 15.30 uur drie oude films over de verkennerij in Tilburg vertoond.

De themadag vindt plaats op de laatste dag van de tentoonstelling Tilburg Verzamelt!

Achtergrond

Het Stadsmuseum Tilburg deed in februari 2004 tijdens de Kruikezeikersdag een oproep aan het publiek om inzendingen te doen voor de zomertentoonstelling ´Tilburg Verzamelt!´. Uit alle inzendingen werden vijftien typisch Tilburgse verzamelingen gekozen, die momenteel te zien zijn in het Nederlands Textielmuseum.

Alle collecties uit Tilburg Verzamelt! zijn uitvoerig beschreven in een rijk geïllustreerd, kleurrijk boek dat bij de tentoonstelling en in de Tilburgse boekhandels verkrijgbaar is voor E 10,-

Tilburg verzamelt! is te zien in het Nederlands Textielmuseum, Goirkestraat 96, Tilburg, tot en met zondag 5 september 2004. Openingstijden dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur, zaterdag en zondag van 12-17 uur. Meer informatie vindt u op http://stadsmuseum.tilburg.nl


---
Noot voor de pers (