Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister veerman gastheer informele landbouwraad


17 augustus 2004 -
Van zondag 5 tot en met dinsdag 7 september komen de landbouwministers van de Europese Unie samen in Noordwijk en Lisse voor de halfjaarlijkse Informele Landbouwraad. Deze Informele Landbouwraad, die wordt voorgezeten door minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), heeft als thema 'Agriculture under the public eye: who is responsible for what?'.

De ministers zullen in de Keukenhof in Lisse discussiëren over de vraag of het tijd is om de balans tussen markt en overheid te heroverwegen. Het Nederlandse Voorzitterschap wil graag weten hoe de Landbouwraad en de Europese Commissie hierover denken. Verder wil het Voorzitterschap verkennen wat de rol van de Landbouwraad en de Europese Commissie zou kunnen zijn bij dit onderwerp.

Zoals de naam al aangeeft, speelt een deel van het programma zich af in een informele sfeer. Zo zijn de ministers te gast bij minister Veerman thuis en maken zij een rondvaart in de haven van Rotterdam.

Het programma van de Informele Landbouwraad ziet er als volgt uit:

Zondag 5 september:

18.45 uur: diner bij minister Veerman thuis in Goudswaard

Maandag 6 september:

10.00 uur: boottocht door het havengebied van Rotterdam
12.00 uur: lunch op de boot

14.00 uur: optioneel programma (3 groepen)

-bezoek aan Midden-Delfland; rondleiding met gids
-bezoek aan Themato, glastuinbouwer in Berkel en Rodenrijs
-bezoek aan The Greenery, commercieel en logistiek bedrijf in verse producten in Bleiswijk 19.30 uur: galadiner in de Ridderzaal op het Binnenhof in Den Haag

Dinsdag 7 september:
09.15 uur: Informele Landbouwraad in de Keukenhof in Lisse
-plenaire sessie

-workshops: 3 ministeriele rondetafelgesprekken
-plenair terugkoppeling uit workshops en conclusies
13.00 uur: persconferentie

Voor het Engelstalige Presidency Working Document dat hoort bij het thema van deze Informele Landbouwraad, zie document 'Agriculture under the public eye: who is responsible for what?' op de website www.minlnv.nl, pagina 'Nederland voorzitter EU'.

Voor accreditatie zie website www.eu2004.nl