Gemeente Enschede

Zondag 5 september: dag van, voor en door zelfbouwers in Roombeek


Enschede, 20-08-2004

Op zondag 5 september aanstaande wordt de dag van, voor en door de zelfbouwer(s) in Enschede georganiseerd. Locatie is de wederopbouwwijk Roombeek. Van 10.30 tot 14.00 uur staan circa 30 zelfbouwers, architecten, bouwadviesbureaus en medewerkers van het Projectbureau Wederopbouw en bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede klaar om aspirant-zelfbouwers te informeren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van particulier opdrachtgeverschap. De 'zelfbouwdag' is voor iedereen die belangstelling heeft om ergens (en dus niet alleen in Roombeek) een eigen huis te gaan bouwen. Startpunt van de 'informatietocht' door Roombeek is het informatiecentrum Roombeek (Schurinksweg 97). De deelnemende zelfbouwers zijn herkenbaar aan de grote ballonnen die zo'n tien meter boven de kavels zweven.

Door het organiseren van deze dag hopen de deelnemende partijen op een grotere belangstelling voor particulier opdrachtgeverschap. De informatie die zelfbouwers - de ervaringsdeskundigen bij uitstek - kunnen geven, maakt duidelijk dat het zelf bouwen van een woning ook haalbaar is voor mensen die nu nog alleen maar zoeken in de catalogus van een projectontwikkelaar.

Hoofdrol voor zelfbouwers
De hoofdrol op deze dag is weggelegd voor de 30 zelfbouwers die hun medewerking aan deze dag geven. De zelfbouwers zitten op hun eigen kavel, sommigen al voor hun huis en anderen alleen nog aan een tafel met een bouwtekening. De deelnemende zelfbouwers vertegenwoordigen een breed spectrum aan woningen: van vrijstaande riante woningen tot 'eenvoudige' twee-onder-een-kappers.

Waarom Roombeek
Roombeek is een goede locatie voor deze dag omdat de kavels op loopafstand van elkaar liggen waardoor een leuke wandelroute mogelijk is.
Roombeek heeft de ambitieuze taakstelling om meer dan de helft van de koopwoningen te realiseren via particulier opdrachtgeverschap. Het betreft in totaal ongeveer 450 woningen. Het uitgeven van kavels in Roombeek voor particulier opdrachtgeverschap is een groot succes. Van de ongeveer 140 kavels die vanaf november vorig jaar zijn aangeboden zijn er 120 verkocht, in reservering of in optie.
---

Gepubliceerd op 20-08-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar

[s?persberichten.Zondag5septemberdagvanvoorendoorzelfbouwersinRoombeek ]