Gemeente Hoorn


Westfriesland on Wheels en Fun Run op 5 september

Persbericht d.d.: 23 augustus 2004

Op zondag 5 september 2004 kan bijna alles wat op rolletjes loopt en met spierkracht wordt voortbewogen meedoen aan Westfriesland On Wheels. Aan de eerste Westfriesland on Wheels op zondag 13 juni deden 175 enthousiaste skeeleraars en handbikers mee. Het is een recreatieve toertocht voor deelnemers op skeelers, in-lineskates, handbikes en wheelers over een volledig geasfalteerd parcours door de Streek. Westfriesland on Wheels, een sportieve uitdaging voor iedereen


Er is keus uit routes van 15, 28 en 43 kilometer.

Het inschrijfgeld is verlaagd. De jeugd tot 16 jaar betaalt EUR 2,50 en vanaf 16 jaar bedraagt de prijs EUR 5,00 per deelnemer.

De organisatie is in handen van Sportopbouwwerk Hoorn in samenwerking met de Schaatstrainingsgroep Hoorn en onder auspiciën van de KNSB.

Fun Run
Voor de hardlopers vindt tegelijkertijd een recreatieve loop plaats, waarin het plezier in het lopen centraal staat: de Fun Run. Dé ideale test voor wie aan de Dam tot Damloop van 19 september wil meedoen. Voor de Fun Run zijn vier afstanden uitgezet, namelijk 2½, 5, 10 en 15 kilometer. De 15-kilometerloop gaat over hetzelfde parcours als de 15-kilometertocht van Westfriesland On Wheels. Prijs voor de Fun Run: EUR 4,00 voor de 10 of 15 km en EUR 2,50 voor de 2½ of 5 km per deelnemer. Voor alle lopers van de 10 en 15 kilometer zal een tijdregistratie plaatsvinden. De uitslag is na afloop te bezichtigen op www.funrun.nl. Op deze website is nu alvast de route te zien. Het aantal deelnemers aan loopactiviteiten groeit, iets wat een goede stimulans is voor het recreatieve en wedstrijdcircuit. Naar verwachting zullen er dan ook veel lopers van de Wijkenlopen, van loopgroep Hoorn, AV Hollandia, Sportcentrum Hoorn, Frits v/d Werff en individuele lopers op deze run afkomen.

Start
Vertrekpunt: Sportcomplex HRTC aan de Holenweg (naast zwembad De Waterhoorn). Dit complex is uitstekend bereikbaar en er zijn goede parkeermogelijkheden. Bovendien is het terrein volledig drempelvrij en beschikt het over een invalidentoilet. Het is dus goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De deelnemers kunnen zich vanaf 10.00 uur inschrijven in het clubgebouw van de HRTC, (Holenweg 14). Het startschot voor de eerste deelnemers aan Westfriesland On Wheels, de skeeleraars en de in-lineskaters, valt om 11.00 uur. De handbikers en wheelers gaan om 11.15 uur van start, om 11.30 uur gevolgd door de Fun Run-hardlopers die aan de 10 en 15 kilometer meedoen. Het startschot voor de Fun Run-lopers van 2½ en 5 kilometer zal om 11.45 uur klinken.

Na de finish kunnen de deelnemers gezellig nagenieten in de kantine van de HRTC of onder de tent op het middenterrein. Net als bij een schaatstocht zijn er langs het parcours `koek-en-zopies', waar men tevens terecht kan om de stempelkaart te laten afstempelen.

Meer informatie is te vinden op www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Bellen naar 0229 259450 kan ook.

---