Ingezonden persbericht


Persbericht

24 augustus 2004

Cruciale beslissingen en Joan Rivers op BBC ONE en BBC TWO

Crisis Command
Zondag 5 september 22.00 - 23.00 uur op BBC TWO

Als een infectieziekte van een ziekenhuis in Liverpool zich dreigt uit te breiden naar het vasteland van Europa, geven militairen, politie en communicatie-experts advies aan drie 'ministers' die cruciale beslissingen moeten nemen over de aanpak van deze toenemende crisissituatie.

Welkom bij Crisis Command, een unieke televisiegebeurtenis, die drie mensen uit het publiek de kans geeft het land te leiden tijdens een potentiële nationale ramp. Als 'ministers' ontvangt het trio advies van experts, maar zij zijn degenen die beslissen. Met de instructie onheil te voorkomen en de impact te minimaliseren, worden de 'ministers' geconfronteerd met bijzonder moeilijke keuzes. Moeten ze het gebied rond het ziekenhuis afzetten of de hulp van het leger inroepen? En wat zijn de gevolgen als ze besluiten tot inenting met een niet getest vaccin?

Onder leiding van presentator Gavin Hewitt worden er in deze nieuwe serie speciale dramatische fragmenten, computergestuurde grafieken en aangepast nieuws uit het archief gebruikt om zoveel mogelijk het gevoel van een echte crisissituatie te creëren.

Jack Dee Live At The Apollo
Joan Rivers
Maandag 6 september 23.35 - 00.05 uur op BBC ONE

Jack Dee is terug met een verrukkelijke nieuwe komedie, opgenomen in het Apollo theater in Londen in aanwezigheid van 3500 fans. De naties meest geliefde, chagrijnige acteur heeft uitvoeringen op een rij gezet van sommige van zijn favorieten sterren, zoals onder anderen Jo Brand, Ross Noble, Omid Djalili en Ardal O'Hanlon. Jacks gast deze avond is de openhartige, directe Amerikaanse legende Joan Rivers. Je moet haar hilarische achtergrondverhalen, over onderwerpen als Botox feestjes voor beroemdheden tot trouwen voor geld zien om ze te geloven. Het is de eerste keer sinds tien jaar dat ze weer in Engeland is te zien. Met een publiek bestaande uit sterren als Liam Gallagher en Sir Steven Redgrave, is de show een explosieve uiting van sommige van de meest kwetsende stand-up komedies op de Britse televisie.