Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 36

DE OPENING
TUMULT in het Louis Hartlooper Complex

Op 5 september, tijdens het Utrecht Uitfeest, opent Utrechts Debatcentrum TUMULT in zijn nieuwe locatie, het Louis Hartlooper Complex, officieel voor het publiek met het festival De Opening. Een goede opening is van cruciaal belang om iemand te verleiden: bij je eerste afspraakje, via de eerste gang van een maaltijd, met de openingsscène van een film en met de eerste woorden van een speech. Maar is dat wel zo: moet de opening helemaal raak zijn? Dat proberen we deze middag te achterhalen. Tijd: 13.00-17.00 uur, Plaats: Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1 , Utrecht. Toegang vrij. Info en reserveren: 030-2332430/ www.tumultdebat.nl/info@tumultdebat.nl

Programma:
13.00 - 14.00 uur: Open Gesprek over Openingen: Journaliste Babette Niemel bevraagt Mirjam Wiersma, flirttrainer (www.helemaaljij.nl), Richard de Wit, speechwriter en Magda van der Rijst, culinair deskundige, over het belang van een goede opening (Zaal 3) 14.00 - 15.00 uur: Openingsscènes in de film met uitleg door Hans van Driel, filmdocent Universiteit van Tilburg en Hogeschool van Utrecht (Zaal 1) 14.30 - 15.00 uur: Open deuren. Een diashow van beroemde deuren in Utrecht door Marco de Rover van het Utrechts Architectencafé (Auditorium, Zaal 5). 15.15 - 16.00 uur: Welke Openingstunes speelt het bandje? Presentatie: Het Kaasschaafcollectief. Muziekjournalisten Peter Bruyn en Mark Roos beantwoorden en plein public. (Café) 15.00 - 17.00 uur. Openingszinnen. Tijdens een speciale editie van het Hoge Woord (SLAU) staan schrijvers, dichters en vertalers stil bij de opening in de literatuur (Zaal 3) 15.30 - 16.00 uur: Open deuren. Een diashow van beroemde deuren in Utrecht door Marco de Rover van het Utrechts Architectencafé (Auditorium, Zaal 5).

Doorlopend: Wie was Louis Hartlooper en hoe is zijn Complex tot stand gekomen. Rondleidingen en doorlopende voorstelling van een volstrekt onverklaarbaar wonder (Cinematheek, Zaal 4), Siciliaanse opening. Schakers van Café het Ledig Erf tonen beroemde openingen (Salon), Architrekktuur, Installatie van Patrick Mcgrath EXPODIUM (1e verdieping) en van 11.00-13.30 presentatie activiteiten LHC (cursusaanbod, lezingen en festivals) en film over de verbouwing (Auditorium, Zaal 5).

TUMULT & SLAU & Expodium & Utrechts ArchitectenCafé & Café Ledig Erf & Kaasschaafcollectief & Louis Hartlooper Complex