STICHTING ROPARUN

Roparun Kinderdag

Zondag 5 september aanstaande organiseert stichting Roparun tijdens de wereldhavendagen de 5e Roparun Kinderdag. Op deze dag gaan patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het VU Medisch Centrum in Amsterdam aan boord van MS Classic Lady een rondvaart maken door de Rotterdamse havens.

Stichting Roparun zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Op deze kinderdag kunnen de patiëntjes samen met ouders, broertjes en zusjes even de zorgen van alle dag vergeten. Naast de rondvaart door de haven worden er aan boord van het schip verschillende leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Voorafgaand aan de afvaart wordt de Roparunnerstad 2004 bekend gemaakt. De deelnemende teams van de Roparun 2004 hebben hun stem uitgebracht op de stad met de meest feestelijke doorkomst. Genomineerd zijn: Bergen op Zoom -Ossendrecht in Nederland, Herne in België en Saultain - Vermand - Bohain in Frankrijk. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden die door de winnende gemeente besteed wordt aan een project in of nabij de gemeente dat valt binnen de doelstellingen van stichting Roparun.

Programma
Aan boord van het MS Classic Lady, gelegen aan de Maasboulevard te Schiedam bij het Hoofdplein.
13.00 Ontvangst gasten
13.45 Bekendmaking Roparunnerstad 2004
14.00 Vertrek rondvaart
Rondvaart langs activiteiten Wereldhavendagen
diverse activiteiten voor de kinderen aan boord 16.00 Buffet en kinderbuffet
17.00 Retour Maasboulevard