Nederlandse Hartstichting

Train gratis voor Hartstocht met On Track Dag van het pompende Hart
25-8-2004
Dans je fit op de Stille Disco en win een prijs met krassen in Teylers Museum
Dag van het pompend hart : 5 september 2004, van 12 - 17 uur, gratis voor bezoekers van het museum
Openingstijden Museum : dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur, zon- en feestdagen 12-17 uur
Toegang : EUR 5,50; 5-18 jr EUR 1; groepen EUR 4,00; houders CJP, Rabo/NS EUR 2,75, gratis voor kinderen onder 5 jaar, houders MJK en Haarlem Pas
Adres : Spaarne 16, Haarlem, tel. 023-531 90 10 Internet : www.teylersmuseum.nl

Dat bewegen gezond is, weet iedereen. Maar wat is er nou leuker dan te dansen in de openlucht en dan ook nog geruisloos uit je dak te gaan! Op zondag 5 september organiseert Teylers Museum speciaal voor kinderen van 8 - 12 jaar de Dag van het Pompend Hart en kun je je fit dansen op de Stille Disco in de museumtuin. Op deze dag staat de werking van het hart als pomp centraal en daarnaast kom je van alles te weten over gezond leven. Je kunt allerlei testjes doen en bovendien is er een informatiestand van de Nederlandse Hartstichting. De Dag van het Pompend Hart is gratis toegankelijk voor museumbezoekers en duurt van 12 - 17 uur.

De Stille Disco, grote publiekstrekker tijdens de Parade in Amsterdam, komt op 5 september naar Haarlem. Tijdens de Stille Disco waan je jezelf even van de wereld. Op je eigen draadloze hoofdtelefoon hoor je alleen zelf maar de muziek en je bent dan ook nog eens gezond bezig. Voor en na het dansen kun je je hartslag laten meten en zien wat beweging voor invloed heeft op jouw hartslag. Ook leer je van alles over hoe een echt hart er uit ziet bij een model van het hart en kun je meedoen aan een krasquiz over gezond leven. Elk uur vindt daarvan de prijsuitreiking plaats waarmee je leuke prijzen kunt winnen! Ook kun je de speciale speurtocht Hartsgeheimen doen.

De Dag van het Pompend Hart wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Nederlandse Hartstichting en in het kader van de tentoontstelling Het hart. Een teken van leven waarin meer dan 200 voorwerpen - schilderijen, tekeningen, prenten en talloze kunstvoorwerpen - illustreren hoe het hart in de afgelopen zeven eeuwen in kunst en kunstnijverheid is afgebeeld. Als bron van fysieke kracht, centrum van wijsheid, zetel van het geweten én als het warme huis van de liefde. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 10 oktober.