Gemeente Krimpen aan den IJssel


Zondag 5 september is de voorstelling Tam, tammer, tamst!! in het Loetbos nabij de Hendrikshoeve. Het theater is een onderdeel van de recreatiedag die in het kader van de Groene Toer 2004 wordt georganiseerd onder het motto Recreatie in Zuid-Holland is buiten in binnenland. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan een spectaculaire spelinstuif. De (gratis) activiteiten duren van 11.00 tot 17.00 uur.

Tam, tammer, tamst!!!
Nieuw in theaterland is de voorstelling 'Tam, tammer, tamst'. Creatieve meestertrommelaar Bas Borsten gaat hierin op zoek naar Bongobeaty, het trommelparadijs op aarde. Om daar te komen moet hij door een woestijn en een jungle waar hij allerlei geluiden hoort en ziet. Met gebruik van een grote 'levende' televisie, allerlei percussie-instrumenten en het aanwezige publiek beleeft hij zijn avonturen. Optredens om 13.15 en 15.15 uur.

Spelinstuif
Er is van alles te doen voor de kinderen. Met en zonder een scorekaart kunnen zij op pad langs de letterlijk en figuurlijk opgeblazen spelen met o.a. Vier op een rij, Stokvangen, Bibberspiraal, Klauterbaan en Jenga. Uit de ingeleverde scorekaarten worden drie keer per dag leuke prijzen verloot. De allerkleinste kinderen kunnen zich lekker uitleven op het springkasteel of de gezichtjes vrolijk laten 'beschilderen' in de schminkkraam. Grotere kinderen (en volwassenen) kunnen schaken op een levensgroot bord van drie bij drie meter.

Open kinderatelier
Voor de meer creatieve kinderen worden schilder - (krijt) - ezels aangeboden. Van hun artistieke uitingen worden foto's gemaakt die op een website gratis te downloaden zijn (www.evenementenbureau.org).

Groenbus Zuid-Holland
Geen Groene Toer zonder de aanwezigheid van de Groenbus Zuid-Holland. Hier kunt u informatie krijgen over de vele recreatieve mogelijkheden die Zuid-Holland heeft te bieden zoals wandelen, kanovaren, fietsen etc.

Locatie, tijd, bereikbaarheid
De recreatiedag in het Loetbos, nabij de Hendrikshoeve en Kanocentrum Loetbos, is op zondag 5 september te bereiken vanaf provinciale weg Krimpen a/d IJssel-Schoonhoven (N210) afslag Loetbos (rotonde). Openbaar vervoer: bus 195 vanaf metrostation Capelse Brug, uitstappen halte Loetbos / Lekkerkerk.

Waarom de Groene Toer?
De Groene Toer is een promotieactie in Zuid-Holland om de recreatiemogelijkheden dichterbij de inwoners te brengen. De Groene Toer wordt u aangeboden door Natuur- en recreatieschap Krimpenerwaard en Provincie Zuid-Holland.

Informatie
Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met G.Z-H 010-2981010.

Krimpen aan den IJssel