TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-09-2004

Televisie
PORTRET VAN EEN PASSIE
Uitzending zondag 5 september
Nederland 2 - 11.24 uur

DE PASSIE VAN JOURNALISTE WILMA NANNINGA

Programmamaker Job Cieraad laat vanaf zondag 5 september weer een aantal portretten zien van Nederlanders die op zeer uiteenlopende terreinen hun sporen hebben verdiend. De bindende factor vormt de passie waarmee zij hun bijzondere prestatie neerzetten. In PORTRET VAN EEN PASSIE praat Job Cieraad met hen over het werken en leven met deze passie.

De reeks wordt geopend met een portret van Wilma Nanninga. Ze gaat met een bepaalde lichtvoetigheid door het leven; journaliste, voormalig hoofdredactrice van het weekblad Privé en nu opvolgster van Henk van der Meyden bij de Pagina Privé van de Telegraaf. In deze aflevering zien we de passie van Wilma Nanninga. Voor het schrijven en bedrijven van journalistiek is haar negenjarige dochter Aurore de grootste drijfveer en inspiratiebron. Wilma is thuis te zien in haar 17e-eeuwse familieboerderij en in de hectiek van de redactie. En of ze nu brood bakt of zich al tapdansend inleeft in de wereld van degene die ze interviewt, het gaat allemaal gepaard met kinderlijk enthousiasme. Ze neemt over haar privé-leven geen blad voor de mond want "Je mag me alle vragen stellen die ik zelf stel aan anderen". Zo licht ze bijvoorbeeld een tipje van de sluier op over een nieuwe weg die ze samen met haar man is ingeslagen. Haar passie voor schrijven blijkt behalve in een dagelijkse pagina vol gossip en glamour namelijk óók tot uiting te komen in de vorm van een misdaadroman!

De passies van Peter Tuinman (12 september), Matthijs van Heijningen (10 okotober), Anne-Wil Blankers (17 oktober) en Evert van Thielen (24 oktober) zijn dit najaar ook te zien in PORTRET VAN EEN PASSIE.