Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Marine pakt groots uit op Wereldhavendagen in Rotterda

De Koninklijke Marine levert dit weekend een bijdrage aan de Wereldhavendagen te Rotterdam. Meerdere schepen worden van 3 tot en met 5 september opengesteld voor het publiek. In de haven vinden presentaties plaats over de werkzaamheden van de Koninklijke Marine en op de Maas worden demonstraties gegeven.

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om aan boord te gaan van het luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. Tromp, het hydrografische opnemingsvaartuig Hr.Ms. Luymes en de mijnenjager Hr.Ms. Willemstad. Het Korps Mariniers toont op de wal haar werkzaamheden in een uitgebreid bivak, waarin publiek actief kennis kan maken met de werkzaamheden van het korps. In de cruiseterminal is een multimediapresentatie ingericht over de taken en operaties van de Koninklijke Marine.

Tweemaal daags worden op de Maas demonstraties gegeven van varend en vliegend materieel. Tijdens deze demonstraties voeren Lynx-helikopters in samenwerking met de Kustwacht en de Reddingmaatschappij een Search and Rescue actie uit. Het Korps Mariniers toont de wendbaarheid van haar landingsvaartuigen en rubberboten en geeft een demonstratie van hoe een schip wordt geënterd.