Ingezonden persbericht

Paardentram en natuur-milieumarkt

10 jaar IVN, vereniging voor natuur en milieueducatie

NIEUWEGEIN, 20040902 -- NIEUWEGEIN_In Het Milieu Educatief Centrum in Park Oudegein start zondag 5 september een feestelijke jubiluemweek. Het IVN, vereniging voor natuur en milieueducatie bestaat 10 jaar. Vanaf 13.00 uur kunnen er met de paardentram excursies naar het IJsselbos worden gemaakt. In het IJsselbos kan dan een ronwandeling met gids worden gemaakt. De gidsen zullen vertellen wat het belang van het IJsselbos is voor planten en dieren.


Verder is er in de tuin van het MEC een natuur- en milieumarkt met o.a. Groei en bloei, de kruidentuin, de Vogelwacht, Bont voor dieren en een grote kraam van de Klein Dier Vereniging Midden Nederland die ook echte dieren meenemen. Ook is er een kraam met hapjes en limonade van de natuurvoedingswinkel de Weide uit IJsselstein.
In het MEC gebouw is een tentoonstelling planten op stap. Om 14.00 uur wordt er ook een multimedia kwis gehouden over planten in deze omgeving. Voor de kinderen is er gratis schminken in het MEC gebouw. Verder kunnen ze meedoen aan een vleermuizenkwis en een kleurwedstrijd. In de MEC tuin kunnen ze met een ervaren gids waterdieren vangen en een route door het park volgen en natuuropdrachten daarbij maken.




Ingezonden persbericht