Gemeente Almere

Informatieavond jongerenvoorziening Kruidenwijk

Er zijn meer voorzieningen nodig voor jongeren in Kruidenwijk. In opdracht van het bestuur van Almere heeft het stadsdeel twee locaties geselecteerd die hiervoor in aanmerking kunnen komen; het Rie Mastenbroekpark en het St. Janskruidplantsoen. Daarnaast is na samenspraak met de bewoners van Kruidenwijk het veld langs het Clauspad bij de begraafplaats als locatie geselecteerd. Een combinatie van één van deze drie locaties met een neven-voorziening op het Lavendelplansoen is ook mogelijk.

Voor de direct omwonenden van de diverse locaties wordt op 6 september a.s. van 19.30-22.00 uur een informatieavond gehouden in Scholengemeenschap Het Baken, Rooseveltweg 5, Staatsliedenwijk. De omwonenden worden geïnformeerd en geconsulteerd over de drie locaties.

Vervolg besluitvorming

Na de informatieavond zal een ambtelijk advies voor twee locaties worden voorbereidt voor het college van Almere. Daarin worden de resultaten van de consultatie van de omwonenden meegenomen. Het college zal hierover een besluit nemen en de twee locatiekeuzen en haar advies aan de gemeenteraad voorleggen. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad welke locatie wordt gerealiseerd.