Ingezonden persbericht


Amsterdam, 5 september 2004

Straattheater protest actie succesvol, artiesten overhandigen petitie aan stadsdeel.

De straattheater protest manifestatie van vandaag op de Dam in Amsterdam is zeer succesvol verlopen. Het publiek heeft met volle teugen genoten van de optredens en heeft massaal haar steun betuigd door het ondertekenen van de petitie. Deze petitie zal maandag 6 september om 11:00 uur worden aangeboden aan de stadsdeelvoorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Centrum.

Wanneer: Maandag, 6 september 2004, 11:00 uur
Waar: Stadhuis Amsterdam
Wat: Aanbieden petitie aan stadsdeelvoorzitter

Vandaag hebben meer dan 25 internationale straattheater artiesten actief deelgenomen aan een protest manifestatie op de Dam in Amsterdam. De Samenwerkende Amsterdamse Straatartiesten (SAS) heeft de manifestatie georganiseerd in reactie op jarenlange ondermijning van het straattheater in Amsterdam door het beleid van het stadsdeel Amsterdam-Centrum en met name het onlangs genomen besluit om niet-EU straattheater artiesten een vergunning te weigeren.

Met hun optredens hebben de straattheater artiesten het publiek laten zien wat het stadsdeel Amsterdam-Centrum hen bezig is te ontnemen. Het publiek, gedurende het gehele programma in grote getale aanwezig, heeft uitzonderlijk genoten van een keur van internationale straattheater acts uit o.a. Nederland, Engeland, USA, Rusland, Canada, Nieuw-Zeeland en Australie. Het programma was van hoge kwaliteit en diversiteit en liep uiteen van degenslikkers tot eenwielfietsers en van clowns tot jongleurs.

Het publiek, zowel Amsterdammers als nationale en internationale toeristen heeft massaal haar steun betuigd door de petitie van de SAS te ondertekenen. In totaal zijn 2187 handtekeningen verzameld. De SAS zal de petitie aanbieden aan de stadsdeelvoorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Centrum, mevrouw van der Stoel. Dit gebeurt op a.s. maandag, 6 september 2004 om 11:00 in het voorlichtingscentrum van het stadhuis van Amsterdam.

Meer informatie is ook te vinden op de website www.straattheater.info

--------

Ingezonden persbericht