Skatebond Nederland

Persbericht Skatebond Nederland

----------
Ronald Mulder 9e op 1000 meter op WK

Ronald Mulder uit Zwolle is vandaag, ondanks een gekneusd been, negende geworden op de 1000 meter (piste) op het wereldkampioenschap in Italie. De 18-jarige eerstejaars senior behaalde net niet de finale, maar is evenals de bondscoaches Desly Hill en John Davis zeer tevreden. Davis: ,,Als je tussen de beste skeelerrijders van de wereld bij de eerste tien rijdt mag je trots zijn. Voor Nederland is dat een heel goed resltaat.''

,,Ik merk gelukkig niets meer van die blessure,'' aldus Mulder, die met een steunverband om zijn been rijdt. Hij kwam twee dagen geleden tijdens de training ten val.
Sjoerd Huisman (18) uit Andijk werd gisteravond ook gefeliciteerd door Hill en Davis met zijn 15e plaats op de 15 km puntenkoers. Huisman: ,,Ik ben hier als debutant op een senioren-WK heel tevreden mee.''
Arjan Smit uit Nijeveen kwam vanavond hard ten val in de gecombineerde punten- en afvalkoers (10 km), nadat hij eerder op de dag zonder problemen door de voorronde was gekomen. Smit zat goed in de wedstrijd, toen hij over een andere vallende rijder heen werd gelanceerd en moest opgeven. Zijn verwondingen lijken mee te vallen. In de uitslag verscheen hij als 22e. Het goud ging naar de Colombiaan Diego Rosero.
Mariska Huisman uit Andijk eindigde vanavond als 15e in de gecombineerde punten- en afvalkoers (10 km) bij de vrouwen. Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk werd hier 17e (winnares: Alexandra Vivas, Colombia).
In dezelfde race bij de junioren jongens bracht Gerwin Smit uit Rouveen het tot de 21e plaats (winnaar: Andres Munoz, Colombia). Op dezelfde afstand bij de junioren meisjes werd Ellen Waijer uit Garrelsweer 26e, het goud was voor de Koreaanse Chae Yi Kuck.
Inmiddels gaat Colombia, met acht gouden medailles, riant aan de leiding in het medailleklassement. Italie is nu tweede en de Verenigde Staten, die jarenlang het skeeleren op wereldniveau regeerden, staan op drie. Korea rukt op als vierde in de medaillespiegel.

Meer info: http://www.patincarrera.com/abruzzo2004/results/index.html

----------

----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl