Digitale Gemeente Houten

Schriftelijke vragen over helicoptergeluid

zondag 5 september 2004 - Bron: Redactie SDGH

Afgelopen zaterdagmiddag is Houten urenlang geconfronteerd geweest met ernstige geluidshinder door een tweetal laag rondcirkelende helicopters. Deze onrust heeft de hele zaterdagmiddag voortgeduurd en eindigde pas rond acht uur in de avond. Reden voldoende voor GroenLinks en de fractie Zandbergen van de gemeenteraad van Houten om daar enkele vragen over te stellen. De volgende vragen staan open voor burgemeester en wethouders:


1. Heeft u vergunning verleend om twee helicopters afgelopen zaterdagmiddag urenlang boven Houten op slechts geringe hoogte zeer hinderlijk en rustverstorend te laten rondcirkelen?


2. Zo ja, onder welke voorwaarden is deze vergunning verleend en wat is de reden daarvoor geweest?


3. Is in deze kwestie een verband aanwezig met de opening van Thijse Koeriersdiensten in De Meerpaal zoals vermeld in uw besluitenlijst van 3 augustus jl., waarbij de wethouder van Economische Zaken en Financiën, de heer Van Oostrum, is uitgenodigd?


4. Zo ja, is wethouder Van Oostrum inderdaad bij deze opening aanwezig geweest of één van de andere collegeleden?


5. Zo ja, heeft hij of één van de andere collegeleden deze zaterdagmiddag ook met een helicopter meegevlogen?


6. Zo ja, welke pogingen heeft hij gedaan om deze rustverstoring te verminderen?

Zie ook de discussie op het bewonersplein

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).