Digitale Gemeente Houten

Heren 1 landelijk ook sterk

maandag 6 september 2004 - Bron: Hockey Club Houten

Afgelopen zondag behaalde Heren1 van Hockey Club Houten de derde plaats in het officieuze toernooi voor de landelijke klasse 4 kampioenen. De eerste en tweede plaats waren voor Krimpen en Basko (Veldhoven).

Door als kampioen te eindigen in het vorig seizoen promoveerde Heren1 naar de 3e klasse. HCHouten nodigde alle andere landelijke kampioenen 4e klasse uit om zich gezamenlijk voor te bereiden op de competitie die volgende week start.

Ondanks het warme weer werd er vanaf de eerste wedstrijd fanatiek gehockeyd. De sfeer zat er goed in, ook langs de lijn werd volop meegeleefd met de prestaties van de teams op de velden.

Burgemeester Lamers en wethouder Strien waren aanwezig om het toernooi langs de lijn te volgen, Lamers verrichtte de prijsuitreiking. Hij prees de spelers voor hun inzet tijdens deze warme dag. De drie winnaars hadden volgens zijn zegge terecht gewonnen.

In het kader van de breedte sport schenkt de KNHB aandacht aan dit soort evenementen. Dit blijkt uit het feit dat technisch directeur Johan Wakkie het toernooi bijwoonde. Hij sprak van een geslaagd evenement met veel inzet van de teams. De bond richt zich niet alleen op de hogere klassen, maar ook de lagere klassen hebben volop hun aandacht.

Dit door Rabobank Krommerijn gesponsorde evenement werd voor het eerst georganiseerd in Nederland en krijgt volgend seizoen wellicht navolging.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).