Ingezonden persbericht


PERSBERICHT d.d. 10 augustus 2004
Nationale Zwemvierdaagse Sportiom in teken van kermis Voorverkoop deelnemersbewijzen nu gestart

Van 6 t/m 9 september vindt de Nationale Zwemvierdaagse plaats in het Sportiom in Den Bosch. Deelnemers zwemmen gedurende vier avonden 250 of 500 meter. Dit jaar is het thema van de Bossche Zwemvierdaagse kermis. In samenwerking met de Bossche Zwemvereniging, de Bossche Reddingsbrigade, de Watervrienden en vele vrijwilligers maakt Sportiom van het zwemfestijn een groots evenement. De Nationale Zwemvierdaagse is een landelijk evenement dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Zwembond. De bond probeert hiermee mensen enthousiast te maken voor de zwemsport. Inmiddels is de voorverkoop van deelnemersbewijzen gestart. Iedereen die voor 31 augustus inschrijft, betaalt slechts EUR 6,-. Na deze datum kost de deelname EUR 6,50. De landelijke opbrengst van dit evenement bedraagt ruim EUR 200.000,- en is bestemd voor een goed doel. Dit bedrag gaat namelijk naar het Ronald McDonald kinderfonds.

Spektakel
De deelnemers krijgen tijdens de Zwemvierdaagse een waar spektakel voorgeschoteld. Nadat zij de afstand van 250 of 500 meter hebben afgelegd, kunnen zij iedere avond een duik nemen in het subtropisch zwemparadijs van Sportiom. Rondom het evenement, dat dit jaar in het teken van kermis staat, worden talloze activiteiten georganiseerd. De sfeervolle live muziek van verschillende muziekgezelschappen zal de zwemmers gedurende de vier dagen ondersteunen. De echte sportievelingen kunnen aan een demonstratieles van Aquarobics deelnemen. De kinderen lachen om de doldwaze clown, leven zich uit op het springkussen, of kunnen een ritje maken in de draaimolen op het voorplein.

Maak een plons voor het Ronald McDonald kinderfonds Dankzij het Ronald McDonald kinderfonds kunnen ouders van ernstige zieke kinderen met hun gezin dichtbij het zieke kind zijn. Jaarlijks worden veel kinderen met ernstige aandoeningen opgenomen in het ziekenhuis. Bij zulke ingrijpende gebeurtenissen is het van groot belang dat de kinderen warmte en geborgenheid vinden bij hun ouders. Voor deze huizen is veel geld nodig, vandaar dat Sportiom de actie 'Maak een plons voor het Ronald McDonald kinderfonds' van harte aanmoedigt.

Hét meest complete sportcomplex
Sportiom is hét meest complete sportcentrum van 's-Hertogenbosch en omgeving. In dit 22.000 m2 tellende sport- en vrijetijdscentrum is een unieke combinatie te vinden van schaatsbanen, zwembaden, sporthallen, een moderne fitnessafdeling en horecagelegenheden. Het Sportiom heeft diverse zwembaden. Naast het subtropisch zwemparadijs, zijn er ook een 25 meter bad en speciale doelgroepbaden. Hierin wordt onder andere Aquarobics gegeven.

Voor meer informatie ken men bellen met: 073-6464646 of kijken op www.sportiom.nl.

Noot voor de redactie (