Universiteit van Tilburg

President Philips gastspreker in Tilburg

Gerard Kleisterlee spreekt bij opening academisch jaar UvT

Gastspreker tijdens de opening van het academisch jaar 2004/2005 van de Universiteit van Tilburg is ir. Gerard Kleisterlee, President en CEO van Royal Philips Electronics.

Op maandag 6 september opent collegevoorzitter mr. Hein van Oorschot voor de eerste maal het academisch jaar in Tilburg. De titel van zijn openingsrede luidt: "Maatschappelijke innovatie, dringende noodzaak " Aansluitend zal ir. Gerard Kleisterlee, President en CEO van Royal Philips Electronics, spreken over de implicaties van de kenniseconomie voor het onderwijs. Zijn rede is getiteld: "Naar een innovatieve mindset".

mr. Hein van Oorschot (1952) is sinds 1 mei van dit jaar voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Tilburg. Van Oorschot studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en werkte achtereenvolgens bij het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en bij de gemeente Den Haag, laatstelijk als adjunct-directeur verbonden aan de Dienst Volkshuisvesting. De functie van interim-manager die hij vanaf 1985 bekleedde bij het bureau INB, bracht hem bij de gemeente Tilburg waar hij - aanvankelijk ad interim - gemeentesecretaris was tot 1997. In dat jaar werd hij benoemd als burgemeester van de stad Delft.

ir. Gerard Kleisterlee (1946) is elektrotechnicus van origine en startte zijn carrière bij Philips in 1974. Na diverse management functies, eerst bij Philips Medical Systems en later bij Professional Audio Systems, werd hij in 1994 benoemd tot managing director van Philips Display Components Worldwide. Hij werd president van Philips Taiwan en regional manager voor Philips Components in Asia Pacific in 1996. Van september 1997 tot juni 1998 was hij tevens verantwoordelijk voor de activiteiten van de Philips-groep in China. Van 1 januari 1999 tot 1 september 2000 was hij president/chief executive officer van Philips Components. Kleisterlee is sinds 1 januari 1999 lid van de groepsraad en sinds 1 april 2000 executive vice-president van Koninklijke Philips Electronics N.V. en lid van de raad van bestuur. Op 1 september 2000 werd hij benoemd tot chief operating officer van Philips. Op 30 april 2001 werd Kleisterlee benoemd tot president/chief executive officer en voorzitter van de Raad van bestuur van Philips. Kleisterlee is ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven

Noot voor de pers

De opening van het academisch jaar van de UvT vindt plaats op maandag 6 september 2004 om 16.15 uur in de aula van de Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2 te Tilburg. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom. Over de inhoud van de redes verschijnt begin september een apart persbericht. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers, tel: 013 4662004, e-mail: p.h.c.siebers@uvt.nl. Algemene informatie: Afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen tel: 013 466 2000, e-mail: voorlichting@uvt.nl.
Laatst gewijzigd: donderdag 12 augustus 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen